RALUCA TURCAN: Raportul Comisiilor juridice pe tema referendumului - un fals

I.M.
Politică / 17 aprilie 2019

Raluca Turcan

Raluca Turcan

Liderul deputaţilor PNL, Raluca Turcan, a afirmat astăzi că raportul Comisiilor juridice privind solicitarea preşedintelui Klaus Iohannis de organizare a referendumului este un "fals", fiind amestecate mai multe texte, şi a solicitat refacerea acestuia, acuzaţii respinse de preşedintele Comisiei juridice a Camerei Deputaţilor, Nicuşor Halici, care a precizat că în raport doar i se solicită şefului statului să respecte Constituţia şi recomandările Comisiei de la Veneţia, scrie Agerpres.

"Raportul comisiilor este un fals. Raportul este falsificat în mod grosolan faţă de votul şi dezbaterile din comisie. Din nefericire, proiectul de hotărâre conţine cu totul şi cu totul alt text. Sunt amestecate prevederi legate de referendumul consultativ solicitat de preşedintele Iohannis şi cu cele de referendum de modificare a Constituţiei. Astăzi, documentul supus votului este unul fals. Preşedintele are dreptul de a consulta Parlamentul. Comisiile au dat un aviz favorabil fără niciun amendament. Solicităm refacerea raportului", a afirmat Turcan în plenul Parlamentului.

Vicepreşedintele Senatului Claudiu Manda a replicat: "Să trecem la treabă!".

Social-democratul Nicuşor Halici a citit raportul Comisiilor juridice şi a susţinut că nu este un fals.

"Nu este vorba de niciun fals. Noi nu facem decât ca preşedintele să respecte Constituţia şi recomandările Comisiei de la Veneţia", a spus Halici.

Şi deputatul USR Stelian Ion a cerut eliminarea din raport a recomandărilor făcute preşedintelui.

"Fie este un fals grosolan, sau o eroare materială. Considerând că este o eroare materială, solicităm eliminarea aşa-ziselor recomandări făcute de Parlament, pentru că nu au fost discutate de comisii", a subliniat Stelian Ion, conform Agerpres.

Potrivit raportului Comisiilor juridice, avizul pentru solicitarea preşedintelui Iohannis este unul favorabil, cu recomandarea ca prin întrebarea formulată să respecte Constituţia, Legea 3/2000 privind organizarea referendumului, deciziile CCR şi recomandările Comisiei de la Veneţia.

Marţi, Comisiile juridice reunite ale Senatului şi Camerei Deputaţilor au dat aviz favorabil pentru organizarea referendumului.

Vicepreşedintele Camerei Deputaţilor Florin Iordache a afirmat că majoritatea parlamentară susţine un aviz favorabil "fără niciun fel de intervenţii".

"Noi, majoritatea, susţinem un acord favorabil cu niciun fel de intervenţii. Este dreptul preşedintelui să solicite organizarea referendumului. Că preşedintele doreşte extinderea acestor consultări... Raportul este un aviz favorabil, fără niciun fel de intervenţii", a explicat Iordache, informează Agerpres.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb