"Textul Constituţiei trebuie modificat din mult mai multe aspecte, dar, da, dacă mă întrebaţi pe mine, inclusiv această parte referitoare la procedura de dizolvare a Parlamentului ar putea fi regândită. Însă sunt aspecte mult mai importante din Constituţia României care trebuie corectate şi mă refer aici la regimul ordonanţelor de urgenţă şi cine poate contesta la CCR ordonanţele de urgenţă, mă refer la subiectul traseismului politic, mă refer la integritatea la funcţia publică, mă refer la celelalte aspecte care au fost validate inclusiv prin referendumul convocat de preşedintele României", a declarat Raluca Turcan, sâmbătă, într-o conferinţă de presă.
Potrivit sursei citate, liberalii se vor abţine la votul din Parlament pentru învestirea noului Cabinet.
1. Arsăăă !!!
(mesaj trimis de anonim în data de 08.02.2020, 18:22)
Soluție : se plagiază constituția USA ; la asta românii îs doctori.....
2. fără titlu
(mesaj trimis de anonim în data de 09.02.2020, 09:18)
Ca întotdeauna, păreri despre nimic.
3. schimbati asta!
(mesaj trimis de anonim în data de 09.02.2020, 16:01)
Nu ne mai mintiti! Ne credeti ignoranti! Aceasta fratie permite ca banca sa imprumute bani pe care nu ii tipareste sau imprima si culmea mai percepe si dobanzi. Imprumuta bani doar printr-un inscris intr-un registru, pe un monitor de calculator, statelor, indivizilor, companiilor iar daca nu reusesti sa platesti o singura rata iti confisca toata averea, casa, masina, teren si alte posesiuni cat se poate de reale..etc, pana la valoarea sumei imprumutate, inexistenta decat intr-un registru sau ecran pe calculator.
Asa cum am amintit acest principiu se aplica si guvernelor, care imprumuta de la privati cu dobanda in loc sa isi creeze ei bani fara dobanda. Taxele si impozitele pe care le platim de duc la plata acestor dobanzi si credite. Privatizarea inseamna vinderea activelro statului pentru ca sttaul sa nu intre in faliment sa nu poata plati toate aceste rate si dobanzi pentru imensele credite facute de cele mai multe ori la presiunea acestor institutii financiare si in consecinta statele cedeaza controlul supra terenurilor si resurselor nationale acestor banci private si institutii financiare internationale. Tot acest proces este controlat de bancile centrale ce par independente dar sunt coordonate de catre Banca pentru Reglementari Internationale, de la Geneva, din 1930 pana in prezent. Tot acest paianjen a fost coordonat de Banca Angliei cu acordul regelui Whilhem de Orania, la ordinul Nobilimii Negre.
4. fără titlu
(mesaj trimis de anonim în data de 09.02.2020, 20:48)
Corect. Fiecare președinte să vină cu propriile legi electorale și propria Constituție. Să poată pune prim-ministru pe cine vrea mușchii lui, să poată dizolva Parlamentul oricând vrea. Contestare la CCR sa fie posibilă numai cu acordul președintelui. Atunci șeful statului se va simți că un adevărat șef. Trăiască noua Republică!!!???
4.1. fără titlu (răspuns la opinia nr. 4)
(mesaj trimis de anonim în data de 10.02.2020, 17:09)
Da,da si sa inceapa cu Iohannis.Destul a stat saracutul in intuneric!