BURSA Analytics

Randament de 2,71% pentru acţiunile Transgaz

A.I., F.D.
BURSA Analytics / 17 - 19 mai

Randament de 2,71% pentru acţiunile Transgaz

CEL MAI BUN PLASAMENT ÎN PERIOADA 8 - 15 MAI 2024

Compania şi-a dublat profitul în primul trimestru

Fondurile Pilon II deţineau 20% din transportatorul de gaze naturale, la finele lunii martie

Acţiunile transportatorului de gaze naturale Transgaz (TGN) au înregistrat un randament de 2,71%, în perioada 8 - 15 mai, în raport cu moneda euro, clasându-se printre titlurile cu cele mai bune randamente din indicii BET şi BET - XT, în intervalul de timp avut în vedere.

Aprecierea vine după ce compania a anunţat rezultatele financiare pentru primele trei luni ale anului în curs. Astfel că, preţul acţiunii Transgaz a crescut 1,51%, la 19,64 lei în şedinţa din data de 15 mai, apreciere ce a continuat şi ieri, până la 19,9 lei pe titlu, cel mai ridicat nivel din mai anul trecut până în prezent.

Transportatorul de gaze naturale şi-a dublat profitul net în primul trimestru al acestui an, ajungând la o sumă de 262,8 milioane de lei, în creştere cu 113%, faţă de rezultatul înregistrat în aceeaşi perioadă a anului 2023, când profitul net s-a situat la 123,6 milioane de lei, conform raportului companiei publicat pe site-ul Bursei de Valori Bucureşti (BVB).

"Veniturile din activitatea de exploatare înainte de activitatea de echilibrare şi de construcţii conform cu IFRIC12 sunt mai mari decât cele realizate la 31 martie 2023 cu 41%, înregistrând o creştere de 186,06 milioane lei. Cheltuielile de exploatare înainte de echilibrare şi de activitatea de construcţii conform cu IFRIC12 cresc cu 17% faţă de 31 martie 2023, nivelul acestora fiind cu 59,42 milioane lei mai mare", se arată în raport.

La finele lunii martie, toate cele şapte fonduri de pensii Pilon II aveau acţiuni Transgaz, deţinerile reprezentând 20,1% din capitalul transportatorului de gaze. Cel mai mare pachet, de aproape de 6,6%, era deţinut de fondul administrat de NN Pensii. Acţionarul majoritar al companiei este Statul Român care, prin Secretariatul General al Guvernului, controlează 58,5% din Transgaz.

Indici - BET-XT s-a apreciat cu 0,75%

Indicele BET, al celor mai lichide douăzeci de companii de la Bursa de Valori Bucureşti (BVB) cu excepţia SIF-urilor, a crescut cu 0,75%, în perioada 8 - 15 mai.

Indicele BET- FI, al celor cinci foste SIF-uri plus Fondul Proprietatea (FP), a coborât cu 0,1%, în intervalul avut în vedere, în vreme ce indicele BET-XT s-a apreciat cu 0,59%, în perioada 8 - 15 mai.

Prebet - pe prima poziţie în topul randamentelor de la BVB

Acţiunile Prebet se situează în topul randamentelor de la BVB, din intervalul 8 - 15 mai, cu o creştere de 16,75%, în raport cu moneda euro. Pe locul al doilea se găsesc acţiunile Bermas, cu o apreciere de 7,19%, iar pe poziţia a treia se află titlurile Banca Transilvania, cu o creştere de 4,46%.

Fonduri de investiţii - randament de 2,04% pentru BT Index Austria ATX

Clasamentul fondurilor de investiţii, în intervalul 7 - 14 mai, este condus de titlurile BT Index Austria ATX cu o apreciere de 2,04%. Titlurile ETF BET Patria-Tradeville au înregistrat o creştere de 1,31%, în timp ce poziţia a treia a fost ocupată de titlurile Certinvest BET Index, care au urcat cu 1,26%.

Bitcoin - apreciere de 7,99%

Bitcoin s-a apreciat cu 7,99%, în intervalul 8 - 15 mai, în raport cu moneda euro. Cotaţia aurului a urcat cu 1,79%, iar cursul monedei naţionale, în raport cu cea europeană, s-a depreciat cu 0,01%, în intervalul de timp avut în vedere.

Precizare: Randamentele plasamentelor analizate la această rubrică sunt raportate la moneda europeană. Randamentele calculate sunt cele mai bune pe fiecare categorie de plasament, fără a fi luată în calcul lichiditatea tranzacţiilor. Piaţa AeRO nu este luată în calcul. Valorile unitare ale fondurilor mutuale utilizate în analiză sunt cele aferente perioadei precizate.

Opinia Cititorului ( 13 )

  1. +5% azi. pfff. am romgaz. mai bn aveam transgaz :)

    1. Mai bine aveai H2O

      Nu, ms. l-am luat pt actiunile gratuite , p/e 7 si profit in crestere acum 3 zile.

      h2o a raportat profit in scadere, p/e 15? altfel luam poate h20.

      tgn cu +100% si neptun deep, era bun doar ca avea p/e 10.  

      "Nu, ms. l-am luat pt actiunile gratuite , p/e 7 si profit in crestere acum 3 zile." pai are cifra de afaceri minus 22% ,veniturile minus 20% , EBITDA minus16%. Anul asta si anul viitor vor investi miliarde de lei in deep neptun si pentru ca suntem in Romania nu o sa fie gata in 2027. Iar actiunile alea nu sunt catusi de putin gratuite valoarea actiunilor se va ajusta evident.

      profit in crestere, intr-o iarna f slaba, 2 mld in neptun deep, care s-ar putea sa fie gata in 2027, pt ca se ocupa Petrom de investitie. si aia chiar au expertiza si si management. dublarea CA dupa 2027. tgn la fel.

      si gratuitele sunt gratuite, ca nu dau nici un ban pe ele. ajustarea vom vedea cum va fi. sau ce va fi dupa ajustare cand actiunea va fi la cca 6 lei. unii vor considera ca e mai ieftin, ieri era mai scump. si mai iei 1,4 lei dividende in iulie.

      nu e mult, dar e ceva. 

      Gratuitele asa cum spui si tu ar fi gratuite daca pretul ar ramane acolo sus dar EVIDENT ca se va ajusta. Cand vreodata in Romania s-a inaugurat ceva dupa cum era scris in plan si programat?! Petrom sunt in investitie? Adica OMV adica Austria adica firmele alea care fac orice numai sa fie bine cu Rusia?

      ei lasa ca nu fac reclama la romgaz. fiecare pasare pe limba ei piere, dc piere. eu stiu de ce am luat, cel mai mare profit la t1 din istorie, si asta intr-o iarna f calda, am scris eu p/e 7 dar in fapt poate fi undeva intre 5-7 , 9 actiuni gratuite, dividende la vara.n deep, petrom partener. si, cel mai important: duopol cu petrom, nu vine nimeni peste ei.

      restul e can can. vedem dupa un an dc a fost decizia buna sau nu.  

      in plus cred ca piata in RO mai are loc cam 10% sa mearga in sus anul asta.

      Cam pe ce actiuni? Pe cote? Pe snn? Pe h20, pe alu? Pe alr? Pe brd? Pe snp? Pe tlv cu 1.98xbv,? Pe tts cu -68% la profit? Pe tbk cu -80,% la profit? Pe ce? Aaaa, poate bittnet cu 2 mil euro pierdere la t1. Da, corect! Nici in 2007 nu erau evaluarile astea!

      Am uitat de medlife cu p/e de peste 100 si de trp, care e pe pirdere de ami de zile

      Vedeti ca pe tlv si snp este distributie cat china. Stau sifurile cu sute de miloane in ts si banci. Ca nu au ce cumpara la actualele preturi. Ca si buffet, care are lichiditati de 200 mld de dolari.

      Din cauza inflatiei, din cauza devalorizarii banilor. Si din cauza pietelor internationale.

      Buffet a stat si-n 2006 pe mult cash, dc tin minte vreo 140 bil , de facea lumea misto de el ca pierde raliul. si intr-adevar, pana in vara 2007 a fost raliu destul de mare. 

      "piata poate sta irationala pt f mult timp" zicala de pe wall street. 

      cat despre rezultate, sunt si multi care au raportat in sus, TGN, TEL, bAncile, SNP, SNG, Sfera, Antibiotice, CRC. pE altii nu i-am urmarit.

      Tigrul europei, din vara se mareste salariul minim , din nou, din 2025 "se lanseaza economia. Personal nu cred, dar sunt unii care cred. SI vezi, piata merge in sus . Nu ne certam cu piata , stam in ea, pana simti ca e groasa. Dc simti ca e acum groasa, noroc, eu inca nu. 

      apropo, trump deja spune ca in US bursa merge in sus pt ca el conduce in sondaje :) poate fi. deci motive se gasesc, la ceva ce e "scump" sa devina si mai scump. GME, AMC iar aU luat-o in sus cu aceleasi texte , deci, n-am cuvinte.

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb