Curtea de Conturi a găsit nereguli în activitatea CEC Bank, se arată în raportul autorităţii pe 2011-2012. Ca urmare a controlului efectuat de Curtea de Conturi la CEC Bank privind perioada 2011-2012, au rezultat probleme privitoare la neconcordanţe în evidenţele operative şi contabile, precum "exactitatea şi realitatea situaţiilor financiare", se arată în raportul instituţiei. Astfel, conform documentului, au fost descoperite necorelaţii în evidenţele contabile informatice ale băncii, în valoare de 9,3 milioane lei şi 168 mii de euro. Totodată, au fost consemnate deficienţe privind evidenţierea unor creanţe ale băncii "pentru care banca, în urma analizelor efectuate, a considerat că nu mai există şanse de recuperare, fără însă a aştepta finalizarea procedurilor judiciare iniţiate pentru recuperarea lor", valoarea acestora însumând 754 mii de lei. De asemenea, Curtea de Conturi a notat în raport că CEC Bank nu a luat toate măsurile pentru recuperarea unor creanţe datorate de chiriaşi pentru spaţii aparţinând băncii, în valoare de 4,3 milioane de lei.
Alte abateri constatate de Curtea de Conturi la CEC în perioada analizată au privit deficienţe privind înregistrarea în evidenţa contabilă a cheltuielilor după natura şi conţinutul lor, neanexarea la facturile lunare emise de furnizorul de carburant auto, a bonurilor nefiscale aferente alimentărilor, abateri referitoare la efectuarea inventarierii patrimoniului şi înregistrarea rezultatelor acesteia, sau nereguli referitoare la încheierea unor contracte de lucrări de amenajare.
Printre măsurile luate de Curtea de Conturi în urma controlului efectuat, se numără, conform documentului, "separarea responsabilităţilor de aprobare a operaţiunilor de achiziţii de imobilizări de cele privind acordarea vizei de control financiar preventiv pe contractele aferente acestor achiziţii, organizarea evidenţei documentelor care au fost vizate pentru controlul financiar preventiv şi evaluarea şi înregistrarea în evidenţa contabilă a valorii plusurilor/minusurilor de inventar, stabilite în urma inventarierii patrimoniului băncii la 31.12.2011 şi la 31.12.2012".
Recomandările propuse de Curtea de conturi vizează, printre altele, identificarea, analizarea şi reglarea diferenţelor existente între evidenţa analitică a băncii şi cea sintetică, reglementarea modului de evidenţiere a creanţelor pentru care procedurile judiciare nu sunt finalizate, înregistrarea în evidenţa contabilă şi dispunerea măsurilor legale de recuperare a tuturor drepturilor de creanţă cuvenite băncii.