RAPORT FOREIGN OFFICE Valul de emigranţi din Est, departe de aşteptările oficialilor britanici

Ziarul BURSA #Internaţional / 8 aprilie 2013

Valul de emigranţi din Est, departe de aşteptările oficialilor britanici

Exagerările politicienilor aflaţi într-o perpetuă campanie electorală nu sunt specifice doar ţării noastre ci sunt practicate şi la "case mai mari". Pericolul reprezentat de numărul mare de emigranţi din România şi Bulgaria care vor lua cu asalt Marea Britanie nu este chiar aşa de mare pe cât îşi închipuie Guvernul de la Londra. Dacă informaţia ar veni dintr-o sursă din una din cele două ţări puse în discuţie, credibilitatea ar putea fi plasată sub semnul întrebării. Altfel stau lucrurile când anunţul e făcut de un organism britanic. Raportul intitulat "Impactul posibil al imigranţilor bulgari şi români asupra economiei Marii Britanii" a fost realizat la cererea Ministerului de Externe de la Londra.

Raportul, comandat de Foreign Office, contrazice în mod direct afirmaţiile premierului David Cameron şi altor politicieni despre sosirea unui val de imigranţi bulgari şi români după anularea restricţiilor pe piaţa britanică a muncii. Studiul, realizat de National Institute of Economic and Social Research (NIESR), relevă că Marea Britanie este puţin probabil să fie destinaţia preferată de bulgari şi români şi că cei care intenţionează să migreze nu plănuiesc să exploateze sistemul bunăstării şi serviciile publice. Cercetătorii subliniază că nu este posibil să estimeze "precis sau fiabil" câte persoane vor sosi şi adaugă că acestea preferă Spania, Italia şi, într-o măsură mai mică, Germania, relatează The Guardian. Raportul a provocat imediat un val de critici. Sir Andrew Green, de la Migration Watch UK care militează împotriva migrării, a denunţat raportul drept o "găleată de gogoşi", apreciind că eşuează să estimeze amploarea imigraţiei după modificările de anul viitor. Preşedintele Comisiei pentru Afaceri Interne din Camera Comunelor Keith Vaz a criticat lipsa oricărei estimări a imigranţilor aşteptaţi şi a cerut Guvernului să comande un studiu în acest sens. Autorii studiului afirmă că potenţialii imigranţi urmăresc să obţină locuri de muncă şi un nivel de viaţă mai bune, şi nu beneficii. Ei sunt susceptibili să fie tineri, fără familie, impactul asupra serviciilor publice urmând să fie modest. Spre deosebire de valul de imigranţi polonezi, lituanieni şi alţi est-europeni din 2004, românii şi bulgarii se orientează mai mult către Londra şi sud-estul Angliei, nu vizează o dispersare în întreaga ţară.

Potrivit The Guardian, tonul raportului contrastează puternic cu cel al recentului discurs pe tema migrării susţinut de Cameron, care a promis reglementări dure ce vor bloca accesul noilor imigranţi la ajutoare sociale, locuinţe şi alte servicii publice. Studiul "subminează" afirmaţiile unor parlamentari conservatori privind sosirea a 350.000-450.000 de imigranţi bulgari şi români începând de la sfârşitul acestui an. Raportul subliniază că numărul imigranţilor din cele două ţări în Marea Britanie este "relativ mic", se vorbeşte de aproximativ 26.000 de bulgari şi aproximativ 80.000 de români. Marea majoritate au vârsta sub 35 de ani, iar nivelul lor de calificare tinde să fie uşor superior imigranţilor din restul Europei.

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb