Raportul Binance : Starea de sănătate a industriei criptomonedelor

D.R.
Comunicate de presă / 20 iulie 2023

Raportul Binance : Starea de sănătate a industriei criptomonedelor

Platforma globală de schimb de criptomonede Binance a lansat raportul său semestrial care detaliază starea de sănătate a industriei, informează un comunicat de presă, remis astăzi.

Lansat la sfârşitul primului semestru al 2023, raportul de 120 de pagini acoperă verticale-cheie din industrie, inclusiv Bitcoin şi layer-1s; layer-2s; monede stabile; DeFi; şi NFT-uri. De asemenea, analiza examinează jocurile, metaversul, finanţarea şi adoptarea instituţională.

Raportul cuprinzător de la jumătatea anului dezvăluie stadiul adoptării, utilizării şi inovaţiei în fiecare categorie majoră. Analiza conţinută în raportul semestrial al Binance oferă un argument convingător pentru ca industria să fie într-o stare de sănătate mai bună decât se aştepta, formând o bază solidă pentru creşterea în semestrul al doilea şi în 2024.

Principalele concluzii includ: capitalizarea totală a pieţei a crescut cu 30% de la an la an, închizându-se la 1,17T USD pe 30 iunie ; dominaţia Bitcoin a încheiat semestrul la cel mai înalt nivel din aprilie 2021, în timp ce corelaţia sa cu TradFi este acum la cel mai mic nivel din ultimii trei ani ; în ciuda unei scăderi de 7% a valorii de piaţă globală a monedelor stabile, USDT a înregistrat o creştere cu 26% a cotei de piaţă în ultimul an (YtD) ; Liquid staking a devenit cel mai mare sector DeFi.

Raportul evidenţiază valori care nu sunt imediat evidente pentru comercianţii zilnici, dar a căror creştere poate fi interpretată ca pozitivă. De exemplu, volumul de tranzacţionare a Bitcoin a crescut cu 185% YtD, în timp ce tranzacţiile în reţea au crescut cu 58% şi taxele medii cu 143%. Această creştere a utilizării reţelei a fost parţial atribuită creşterii Ordinalelor care permit crearea şi tranzacţionarea NFT-urilor în reţeaua Bitcoin.

În mod esenţial, hashrate-ul folosit pentru a securiza blockchain-ul Bitcoin a crescut, de asemenea, cu 40% YtD, cu dificultatea de minare crescând în concordanţă, cu 43%. În timp ce analiza în lanţ a fost utilizată intens în raportul de la jumătatea anului al Binance, acesta extrage şi date din alte surse, inclusiv analiza sentimentelor. Indexul Bitcoin Fear & Greed s-a dublat din ianuarie, arătând o încredere crescută a comercianţilor.

Dintre celelalte L1 profilate în raport, Solana a înregistrat cea mai puternică creştere a capitalizării bursiere în prima jumătate a anului. BNB Chain are cea mai bună performanţă a reţelei YtD, înregistrând o creştere de 113% a tx-ului zilnic faţă de 48% a Ethereum. Aceeaşi evoluţie apare şi la adresele active, 118% faţă de 63%. Progresele Avalanche pe subreţele şi noile modele de securitate partajată ale Cosmos sunt, de asemenea, evoluţii interesante.

Una dintre cele mai mari poveşti ale anului prezentate în raportul de la jumătatea anului este creşterea liquid staking şi apariţia LSTfi (amalgamarea token-urilor lichide de staking şi DeFi), unde acesta din urmă a cunoscut o creştere rapidă de 460% a valorii totale blocate din aprilie. Raportul Binance H1 profilează, de asemenea, sectorul L2 în detaliu, creşterea zkEVM-urilor şi tranziţia viitoare a Polygon la Polygon 2.0 fiind punctele esenţiale. Sectoarele emergente sunt, de asemenea, discutate în detaliu, inclusiv creşterea L3-urilor: lanţuri specifice aplicaţiei care se conectează la stratul 2 existent.

Pe lângă revizuirea dinamicii pieţei principalelor stablecoins, raportul examinează concurenţii emergenti care au câştigat cotă de piaţă în 2023. Aceştia includ USDD, crvUSD, GHO şi LUSD, iar capitalizarea pieţei celui din urmă este în creştere cu 54% YtD.

În aproape fiecare verticală analizată de Binance, industria cripto a înregistrat o creştere impresionantă în primul semestru. În DeFi, utilizatorii au crescut cu 43% YtD şi chiar şi volumele NFT au crescut, comparativ cu S2 2022, în ciuda scăderii preţurilor minime. În ceea ce priveşte strângerea de fonduri, Binance raportează că primele 10 fonduri au strâns un total de 3,6 miliarde de dolari în primul semestru. Există, de asemenea, dovezi ample care susţin adoptarea instituţională, inclusiv teste semnificative care implică CBDC-uri, proiecte de tip blockchain pentru întreprinderi şi apariţia activelor on-chain din lumea reală.

Raportul se încheie pe o notă optimistă: "Piaţa a beneficiat în mare măsură de sezonul "Bitcoin ETF", impulsionând noua dinamică, deoarece Bitcoin a urcat la noi maxime pentru anul acesta, contribuind la creşterea încrederii investitorilor. Pe măsură ce ne angajăm în a doua jumătate a anului, aşteptăm cu nerăbdare să vedem noi inovaţii, o mai mare adoptare şi un viitor şi mai luminos."

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb