RAPORTUL HIDROELECTRICA Videanu îl va da în judecată pe Victor Ponta

(M.F.)
Ziarul BURSA #Politică / 27 martie 2013

Videanu îl va da în judecată pe Victor Ponta

Fostul ministru al Economiei: "Primul-ministru loveşte în Vosganian"

Fostul ministru al Economiei Adriean Videanu îl va da din nou în judecată pe Victor Ponta pentru calomnie şi pe toţi semnatarii raportului corpului de control privind Hidroelectrica pentru rea credinţă, precizând că nu a primit niciun fel de informare de la DNA că ar fi anchetat.

Adriean Videanu a spus ieri, într-o conferinţă de presă, că cei care au întocmit raportul au pus şi încadrări privind faptele comise, ceea ce este inadmisibil, deoarece numai Jus-tiţia face acest lucru.

Democrat-liberalul a declarat că a fost acuzat că a aprobat contracte între entităţi la care statul este majoritar, dar de fapt atacul ar fi fost la Varujan Vosganian. El a spus că acel contract între Paroşeni şi Hidroelectrica a fost semnat în iunie 2008, cu şase luni înainte de a deveni minis-tru, deci contractul s-a făcut cu mult timp înainte de a fi ministru. "Primul ministru loveşte în Vosganian", a sus-ţinut Videanu, citat de Mediafax.

El a arătat că a fost acuzat şi că a aprobat un tarif fără avizul ANRE. Videanu a explicat că el a aprobat doar o actualizare a preţurilor de la 225 de lei la 230 pentru Paroşeni şi de la 225 la 234 de lei pentru Deva, dar numai în baza aprobării ANRE.

Videanu a spus că cei care au întocmit şi prezentat raportul Corpului de Control au vrut să inducă în eroare prezentând doar prima pagină, fără să arate şi a doua pagină. "Pentru toţi cei care au întocmit acest raport cu rea credinţă îi voi da în judecată", a spus Videanu.

Întrebat dacă a primit vreo informare de la DNA, Videanu a spus: "Nu am primit niciun fel de informare că aş face obiectul unei anchete. Niciodată nu mă voi da înapoi să dau toate datele de care au nevoie organele statului". El a arătat că actualul premier şi Guvernul au dat o lovitură fără precedent sis-temului energetic din România cu atingerea masivă a siguranţei naţionale energetice.

Hidrolectrica a înregistrat pierderi totale de 553,1 milioane lei, în 2009-2011, din cauza diferenţei dintre preţul de vânzare a energiei electrice şi cel la care compania a cumpărat la rândul ei electricitate prin contracte bilaterale, la intervenţia ilegală a conducerii Ministerului Economiei, potrivit constatării incluse în raportul întocmit de Corpul de Control al Guvernului în urma verificărilor efectuate la Hidroelectrica.

În raport sunt indicate drept vinovate persoane care au ocupat funcţii de conducere în Ministerul Economiei, printre care foştii miniştrii Adriean Videanu şi Ion Ariton, precum şi fostul secretar de stat Tudor Şerban sunt menţionaţi în mod dis-tinct.

Ariton: "Notele de ministru aprobate în mandatul meu nu generează statului niciun fel de prejudiciu"

Fostul ministru al Economiei Ion Ariton afirmă că notele de ministru aprobate în timpul mandatului său "se referă la relaţii între companiile de stat, nu au nicio legătură cu controversatele contracte din energie şi nu generează statului niciun fel de prejudiciu".

Ion Ariton a trans-mis, marţi, un comunicat de presă în care face precizări cu privire "la informaţiile publicate în presă în legătură cu activitatea de ministru al Economiei, Comerţului şi Mediului de Afaceri": "Sistemul Energetic Naţional (SEN) a fost conceput şi funcţionează ca un sis-tem naţional unitar, în care producţia de energie electrică este asigurată aproape în totalitate de către companii energetice la care statul este proprietar. Pentru asigurarea consumului, este obligatoriu să funcţioneze trei categorii de producători de stat, pe bază de surse hidro, nuclear şi termo, la care s-au adăugat producători din surse regenerabile alternative. Buna funcţionare şi echilibrarea acestui sistem se realizează prin decizii administrative, care vizează doar activitatea companiilor de stat şi nu distorsionează piaţa de energie".

Ariton susţine că notele de minis-tru aprobate în perioada mandatului său "se referă la relaţii între companiile de stat, nu au nicio legătură cu controversatele contracte din energie şi nu generează statului niciun fel de prejudiciu".

De asemenea, Ariton atrage atenţia asupra faptului că activitatea Ministerului Economiei a fost apreciată favorabil pe durata mandatului său.

Opinia Cititorului ( 2 )

  1. Hotul striga Hotii !

    perfect.....urmeaza sa-l dea in judecata pe ponta si blejnar, duta, udrea, roibu, ala de la posta....si nu in cele din urma base!!....adevarate monumente de corectitudine si profesionalism!!

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb