RAPORTURILE DINTRE BRM ŞI BVB  Concurenţă şi completare

Izabela Sîrbu
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital / 31 august 2009

Septimiu Stoica: Sper ca până la sfârşitul anului sistemul Apollo-X să intre în funcţiune.

Septimiu Stoica: Sper ca până la sfârşitul anului sistemul Apollo-X să intre în funcţiune.

Septimiu Stoica, fostul Preşedinte al Bursei de Valori Bucureşti şi actualul Preşedinte al Bursei Române de Mărfuri, speră ca în cursul următoarelor zile să obţină aprobarea Depozitarului Central (DC) pentru platforma alternativă de tranzacţionare "Apollo-X", pe care a conceput-o împreună cu ajutorul societăţii de brokeraj "Bucureşti Global Invest", deţinută de administratorul SIF Muntenia, "Muntenia Invest".

"Sper ca săptămâna aceasta să obţinem deblocarea şi autorizarea Depozitarului Central cu privire la platformă, pentru ca apoi să depunem documentaţia la Comisia Naţională a Valorilor Mobiliare", ne-a mai spus domnul Stoica.

Casa de brokeraj "Bucureşti Global Invest" a început demersurile pentru autorizarea platformei alternative de tranzacţionare încă de la începutul acestui an, însă nici până acum nu a primit aprobările necesare de la Depozitar.

Pe viitoarea platformă se vor putea tranzacţiona atât acţiuni, obligaţiuni, fonduri de investiţii şi produse derivate, cât şi produse noi, care vor fi lansate pe parcurs. În prima fază, se vor putea tranzacţiona contracte futures având ca suport mărfuri, cu precădere energie şi cereale, rate de dobandă dar şi cursuri de schimb.

Printre obiectivele acestei platforme se numără asigurarea unei activităţi complementare Bursei de Valori Bucureşti, căreia să-i furnizeze la un moment dat companii performante candidate pentru listare.

Această iniţiativă vine în concurenţă cu Bursa de Valori Bucureşti, care, tot în vara acestui an, urma să creeze o platformă alternativă de tranzacţionare, care să găzduiască tranzacţii cu acţiunile unor companii străine. De asemenea, şi Bursa de la Sibiu îşi va continua proiectul de lansare a propriei pieţe spot, pe care ar urma să se tranzacţioneze acţiunile unor companii nou-listate.

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb