RAREŞ BOGDAN: "Aroganţele nu au ce căuta într-o coaliţie"

G.B
Politică / 26 noiembrie 2021

Rareş Bogdan

Rareş Bogdan

Rareş Bogdan, prim-vicepreşedintele PNL, l-a atacat dur pe Marcel Ciolacu, după discursul critic pe care liderul PSD l-a avut la adresa liberalilor chiar în momentul în care noul guvern a primit votul de învestitură în Parlament. Bogdan este de părere că Ciolacu "a încurcat discursurile" şi îi roagă pe colegii săi de partid ca pe viitor "să reacţioneze" la astfel de replici acide. "Aroganţele nu au ce căuta într-o coaliţie", a continuat europarlamentarul, care a anunţat în premieră că în mai 2023, când va avea loc rotaţia guvernamentală, va renunţa la funcţia actuală pentru a deveni ministru, potrivit Digi24.

"Le spun colegilor mei care se uită şi se tem. În primul rând îi dojenesc, le spun că astăzi ar fi trebuit să reacţioneze. A fost prima dată când mi-a părut rău că nu am fost membru al Parlamentului României. Suntem nevoiţi să colaborăm cu PSD, nu că ne iubim sau că îmi este simpatic domnul Ciolacu. Nu îmi este deloc simpatic, dar sunt suficient de matur cât să mergem mai departe.

Eu cred că domnul Ciolacu a greşit discursul, era scris pentru căderea Guvernului Cîţu. Îi rog pe colegii mei data viitoare când se întâmplă acest lucru să reacţioneze. Domnul Ciolacu a încurcat discursurile de bucurie că are România un Guvern.

Suntem PNL, nu putem fi umiliţi de nimeni. Nu vom tolera ca PNL să fie pus la colţ, nu vom tolera ca PNL să nu fie respectat. Partidul are premierul, are un premier bun şi am încrede în el", a declarat Rareş Bogdan, la Digi24, după discursul critic pe care Ciolacu l-a avut la adresa PNL, ieri, la votul de învestitură a noului guvern.

Rareş Bogdan: În 2023 voi veni ministru, să mă asigur că Ciolacu face ce promite

Rareş Bogdan a anunţat că va renunţa la mandatul de europarlamentar şi va intra în Guvernul României. Acest lucru se va întâmpla în a doua rotaţie, când premier va fi preşedintele PSD, Marcel Ciolacu.

"În 2023, în 25 mai, se va face o rotaţie la nivel de premier şi la nivel de miniştri, secretar general, doi miniştri, şi i-am spus domnului Ciolacu, după aceste negocieri, următoarele: pentru că am văzut comportamentul dvs. în aceste zile, vă spun de acum, nu voi pleca acum pentru că am nişte proiecte de încheiat, dar pe data de 25 mai veţi fi cu mine în Guvern, domnule Ciolacu, voi fi la masă cu dvs. în Guvern din partea PNL, pe un post pe care nu îl pot dezvălui încă", a anunţat Rareş Bogdan.

"Voi veni în Guvern tocmai pentru a mă asigura că aroganţele nu au ce să caute, pentru că de-a lungul timpului am văzut mulţi lideri social-democraţi, poate la rândul lor de bună credinţă, dar care au eşuat în aroganţe. Eu cred că nu are ce să caute orgoliul şi aroganţa într-o coaliţie. Noi nu vrem să umilim pe nimeni", a continuat Bogdan.

El a explicat că peste un an şi jumătate îşi va întrerupe mandatul de europarlamentar pentru a veni în Guvernul României "să mă asigur că domnul Ciolacu va face ceea ce a promis şi va respecta programul de guvernare al României".

PSD şi PNL au stabilit că vor roti premierul în cei 3 ani care au mai rămas până la alegerile generale. Potrivit înţelegerii, până la 1 iunie 2023 Nicolae Ciucă (PNL) ar trebui să demisioneze pentru a se instala Guvernul condus de Marcel Ciolacu (PSD).

Opinia Cititorului ( 5 )

  1. Primitii ceea ce meritati!

    In coalitia anterioara conduvceati, in asta sunteti condusi. Ati facut un mare pas inapoi, plus pierderea electoratului.

    Voi chiar sunteti prosti. Sunteti atat de prosti ca nici macar nu va dati seama ca sunteti prosti. 

    1. Dupa ce ani intregi RUJ-ROZ a imputit platoul televiziunii realitatea cu mirosul pestilential pe care il scotea pe GUSA,iata ca PACALA de Cluj,ii anunta pe Romani,ca a terminat de ROS CIOLANUL primit din salariul de EUROPARLAMENTAR si se autopropune intr-o functie de Ministru atunci cand PSD v-a prelua functia de Premier,adica in anul 2023.Intrebat de un reporter din Parlament ce crede despre intentia lui PACAL:A de CLUJ,CIOLACU,a ras cu subanteles si a spus ca GUVERNUL,poate sa primeasca ca si ministru si o COCOTA masculina,pentru placerile carnale ale celor care sau saturat de femei.Pana atunci,RUJ-ROZ,trebuie sa cumpere un butoi de vaselina. Daca nu o sa aibe banii,romanii,vor face o cheta pentru el.!

      Adevarul este, ca IOHANNIS a salvat ,a doua oara (prima ,CRIN ANTONESCU) PNL-ul ,de la disparitie.Treburile mergeau tare prost si exista posibilitatea unor convulsii sociale (devastatoare).P.S :Nu merg la vot pentru ca nu pot vota U.S.R-ul(o nepoata fiind membra U.S.R si ma scuz ca-s batran)

      De ce nu votezi PSD!? Ca ti-a marit pensia si ai tichete gratis la chefere.

    O sa va dea Ciolacu chiloteii jos, pina la genunchi, si-o sa va bata peste fese, cu pixul ministrului de finante, pina o sa-ti curga riu pletele, papusa mica si suparacioasa.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

14 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9761
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5124
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2344
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7993
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.8318

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb