RAREŞ BOGDAN: "Votaţi împotriva oricărei forme de publicitate la jocuri de noroc"

D.T.
Miscellanea / 3 martie 2023

"Votaţi împotriva oricărei forme de publicitate la jocuri de noroc"

Europarlamentarul PNL Rareş Bogdan i-a rugat pe colegii deputaţi să voteze împotriva oricărei forme de publicitate la jocuri de noroc, indiferent de formă, dimensiune, amplasament sau suport - stradal, audio-vizual, informează News.ro. Reacţia vine în contextul în care Senatul a adoptat, miercuri, proiectul de lege depus de PNL prin care publicitatea la jocuri de noroc se va putea face doar în intervalul 23.00 şi 6.00.

"Opriţi orice reclamă la orice formă de jocuri de noroc! Nu-i transformaţi pe copii în viitori clienţi ai psihologilor şi psihiatrilor! Îi rog insistent pe colegii din PNL ca în Camera Deputaţilor să voteze împotriva oricărei forme de publicitate la jocuri de noroc, indiferent de formă, dimensiune, amplasament sau suport (stradal, audio-vizual etc)", a scris Rareş Bogdan, astăzi, pe Facebook, conform sursei.

El a mai spus că adolescenţii şi copiii "nu au discernământul de a realiza cât de periculoasă este patima jocurilor de noroc, iar psihiatrii afirmă că mai mult de două treimi din cei cu dependenţă revin la vechiul obicei".

"Nu putem permite ca tinerii să cadă victime acestor reclame îndoielnice, care garantează câştiguri uşoare, dar îi împing să-şi cedeze viitorul unei afecţiuni aproape imposibil de tratat!", a completat Rareş Bogdan.

Prin proiectul de lege adoptat de către Senat este interzisă total reclama şi publicitatea pentru jocuri de noroc, pentru operatorii care nu deţin licenţă de funcţionare şi se interzice orice formă de comunicare comercială audiovizuală pentru activităţile de jocuri de noroc, prezentate sau recomandate de personalităţile din diverse domenii.

Preşedinta interimară a Senatului şi una dintre iniţiatoarele propunerii legislative, Alina Gorghiu, a explicat, miercuri în plen, că prin proiectul de lege "tinerii şi adulţii nu vor fi expuşi, în timpul zilei, la niciun fel de reclamă privind pariurile".

"Singura excepţie este cea legată de transmisiunile sportitive în direct, doar însoţite de mesajul: Fii responsabil!", a mai precizat senatoarea PNL, conform sursei.

Ea a mai arătat că, prin propunerea de lege, a fost diminuată dimensiunea panourilor publicitare la 30 de metri şi este interzisă promovarea, în premii, cu bani şi buniri materiale, pentru această formă de publicitate.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. de ce nu ne spune Rares cum lovea in pacanele?

    hai draca nu te rusina. 

    s c cret 

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

27 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9760
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4612
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2832
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9711
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.0804

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb