RASDAQ Acţiuni reprezentînd 9,9% din capitalul societăţii "Mangalia" şi-au schimbat proprietarii

I.Z.
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital #Jurnal Bursier / 28 iulie 2004

Valoarea tranzacţiilor înregistrate ieri pe piaţa Rasdaq s-a ridicat la peste 10 miliarde de lei, 1,3 miliarde de lei reprezentînd tranzacţii realizate în urma închiderii a trei oferte publice. Ofertele au avut ca obiect preluarea restului de acţiuni aflate pe piaţă, ale societăţilor "Tar Decirom", "Electromureş" şi "Morărit Panificaţie Băneasa".

Cele mai tranzacţionate acţiuni au fost cele cotate la categoria de bază a pieţei Rasdaq. De la categoria I s-au remarcat acţiunile "Aversa" Bucureşti care au totalizat transferuri în valoare de 74,78 milioane de lei, iar la categoria a doua, acţiunile "Flaros" Bucureşti au însumat 327,31 milioane de lei. Preţul acestora din urmă a urcat ieri cu 3,6%, ajungînd la un maxim de 55.000 lei/acţiune. Acţionarul majoritar al "Flaros" este SIF "Oltenia" ce deţine 73,31% din acţiuni. Societatea produce încălţăminte din piele sau înlocuitori.

Acţiunile "Mangalia" din Constanţa, ce activează în domeniul turismului, au făcut obiectul a cinci tranzacţii, prin care au fost schimbate acţiuni reprezentînd 9,9% din capitalul emitentului. Asociaţia Salariaţilor deţine controlul în cadrul societăţii "Mangalia", avînd 36% din capitalul social. Un alt acţionar, conform raportărilor Rasdaq, este Liviu Scarlat, cu 6,78% din acţiuni. Preţurile la care au fost transferate ieri acţiunile "Mangalia" au variat între 2.800 lei şi 3.000 lei/acţiune.

Tot o valoare mare a tranzacţiilor au totalizat şi acţiunile "Siderma" Bucureşti - 1,017 miliarde de lei, fiind transferat 7% din capitalul emitentului. Investitorii au plătit pentru aceste titluri 56.000 lei/acţiune. "Siderma" are ca obiect de activitate fabricarea obiectelor din material plastic. Acţionarul majoritar al societăţii este "Flessopak" SRL Italia ce deţine 51%. Un alt acţionar semnificativ este PAS cu 35,55%.

Acţiunile "Argus" Constanţa şi "Prodlacta" Braşov s-au numărat şi ieri printre preferinţele investitorilor, întrucît sînt caracterizate de o lichiditate mai mare decît a celorlalte acţiuni cotate pe piaţa Rasdaq: "Argus" are un singur acţionar semnificativ ce deţine 11% din acţiuni, în timp ce la "Prodlacta" acţionarul majoritar este PAS cu 51%, restul acţiunilor fiind liber transferabile pe piaţă.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb