RASDAQ Acţiunile Asirom au fost vedetele şedinţei de vineri

R.U.
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital #Jurnal Bursier / 31 ianuarie 2005

Acţiunile societăţii Asigurarea Românească Asirom (ASRA) au fost vedetele pieţei Rasdaq în cadrul şedinţei bursiere de vineri. Numărul titlurilor ASRA transferate pe parcursul respectivei şedinţe bursiere a fost de peste 5,5 milioane, iar valoarea tranzacţiilor perfectate cu acestea s-a ridicat la 30,84 miliarde de lei, nivel ce reprezintă peste 90% din totalul de la categoria a doua a pieţei Rasdaq. Preţul mediu la care au fost tranzacţionate vineri acţiunile Asirom a fost de 5.596 lei/titlu, în uşoară scădere, cu 0,94%, faţă de cotaţia medie aferentă şedinţei precedente. Asirom are un capital social de 637,86 miliarde de lei, divizat în 637.865.323 acţiuni cu valoarea nominală 1.000 lei. Titlurile acestui emitent s-au bucurat în ultima perioadă de o atenţie sporită din partea investitorilor.

Valoarea totală a transferurilor efectuate pe parcursul sesiunii bursiere de vineri a fost de 54,69 miliarde de lei. Tot vineri, a fost deconată tranzacţia aferentă ofertei publice de preluare a societăţii Rotan. Ofertantul, societatea Alprom, deţinea la data lansării ofertei 95,79% din capitalul emitentului şi intenţiona să intre în posesia diferenţei de pînă la 100% din capitalul Rotan. Preţul oferit a fost de 43.343 lei/acţiune. Alprom a reuşit să achiziţionaze, în cadrul acestei oferte, un număr de 177 acţiuni ale emitentului.

Rotan are ca obiect de activitate fabricarea coloranţilor şi a pigmenţilor. Societatea are un capital social de 5,98 miliarde de lei, divizat în acţiuni cu valoarea nominală 25.000 lei.

La prima categorie a pieţei Ras-daq au fost înregistrate volume modeste de tranzacţionare. Cel mai tranzacţionat emitent a fost Braiconf Brăila (BRCR). Titlurile BRCR au fost transferate vineri în număr de 40.667, la un preţ mediu unitar de 86.159 lei, preţ cu 1,18% mai mare decît cel aferent sesiunii bursiere precedente. Valoarea tranzacţiilor perfectate pe parcursul sesiunii bursiere de vineri cu acţiuni BRCR a fost de 3,5 miliarde de lei.

Preţul acţiunilor Biofarm a crescut cu peste 10%

Titlurile producătorului de medicamente Biofarm au fost tranzacţionate în cadrul şedinţei bursiere de vineri la un preţ mediu de 5.039 lei/acţiune, acesta fiind cu 10,85% mai mare decît cursul mediu aferent şedinţei de joi. Lichiditatea a fost ridicată, numărul titlurilor BIOF tranferate fiind de peste 530 mii, iar valoarea tranzacţiilor perfectate cu acestea depăşind 2,69 miliarde de lei.

Brokerii cred că o cauză a creşterii cotaţiei titlurilor BIOF este raportarea de către societate a rezultatelor financiare preliminare pentru anul trecut, cifra de afaceri şi profitul net al companiei înregistrînd creşteri semnificative faţă de 2003. La aceasta se adaugă şi cumpărarea de către SIF Oltenia a unui pachet de acţiuni ale societăţii reprezentînd peste 10% din capitalul social al acesteia, fapt care, în opinia brokerilor, a avut un impact pozitiv, determinînd o creştere a interesului investitorilor pentru acţiunile BIOF.

O lichiditate ridicată au înregistrat pe parcursul sesiunii bursiere de vineri şi acţiunile societăţii Confecţii Vaslui. Aces-tea au fost transferate în număr de 540.781, la un preţ mediu de 5.420 lei/acţiune, preţ cu 4,85% mai mare decît cotaţia medie înregistrată joi de acţiunile COVB.

Cu titlurile Fondului Oamenilor de Afaceri au fost efectuate vineri tranzacţii în valoare de 40,82 milioane de lei. Preţul mediu al acestor titluri a fost de 57.667 lei/titlu, în scădere cu 2,27% faţă de şedinţa precedentă.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb