RASDAQ  Acţiunile "Athenee Palace" au fost cele mai tranzacţionate

I.Z.
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital #Jurnal Bursier / 19 iulie 2004

Valoarea tranzacţiilor încheiate vineri pe piaţa Rasdaq s-a ridicat la 9,4 miliarde de lei, faţă 6 miliarde de lei realizate în şedinţa anterioară. Cea mai mare valoare, de 14 miliarde de lei, a fost înregistrată în şedinţa de miercuri.

Acţiunile "Athenee Palace", care au fost în atenţia mai multor investitori săptămîna trecută, au consemnat vineri cea mai mare valoare a transferurilor şi anume 4,5 miliarde de lei. Pe parcursul săptămînii, cu aceste titluri au fost încheiate transferuri în valoare totală de 16 miliarde de lei. Cel mai mare preţ de vineri a fost de 13.800 lei/acţiune, atît cît a fost şi cel de joi.

SIF "Oltenia" a fost unul dintre acţionarii societăţii "Athenee Palace" care a renunţat săptămîna trecută la acţiunile deţinute.

"Athenee Palace" activează în domeniul hotelier, dar în 2003 nu a desfăşurat activitate proprie. Singurele active rămase în patrimoniul societăţii sînt sediul companiei (un apartament cu 3 camere, în Bulevardul Grigore Alexandrescu) şi parterul "Hotelului Bulevard". Societatea şi-a desfăşurat activitatea pe parcursul anului 2003 cu un număr mediu de 10 salariaţi şi 6 colaboratori. "Athenee Palace" a retrocedat "Hotelul Bulevard" la sfîrşitul anului 2002, ceea ce a condus la diminuarea capitalului social al companiei, de la 60 miliarde de lei, la 21 miliarde de lei, prin reducerea valorii nominale a acţiunilor, pînă la 3.000 lei/acţiune.

O lichiditate bună au înregistrat şi acţiunile "Argus" Constanţa. Valoarea tranzacţionată cu aceste titluri a depăşit 1,5 miliarde lei, în condiţiile unei evoluţii bune a cursului. Cele mai multe acţiuni au fost transferate la preţul maxim de pînă acum, 24.000 lei/acţiune.

Tot o valoare de peste 1 miliard de lei au consemnat vineri şi acţiunile "Grandemar" Cluj Napoca care au făcut obiectul unei tranzacţii cross de dimensiuni mai mari. În cadrul acesteia a fost transferat un pachet de 1.100.000 acţiuni (circa 4% din capitalul social), la preţul de 1.120 lei/acţiune. "Grandemar" are ca obiect de activitate extracţia minereurilor pentru industria materialelor de construcţii.

Printre acţiunile căutate săptămîna trecută de investitori s-au mai numărat "Socep" Constanţa, "Electromagnetica" Bucureşti, "Confecţii" Vaslui şi "Prodlacta" Braşov. Vineri s-a raportat închiderea ofertei publice "Atom Service". Ofertantul, Violeta Asimionesei, a cumpărat 202.297 de acţiuni din cele 246.764 vizate. Preţul oferit a fost de 410 lei/acţiune, valoarea întregii tranzacţii ridicîndu-se la 82,94 milioane de lei.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb