RASDAQ Acţiunile "Biofarm" Bucureşti au fost, din nou, cele mai tranzacţionate

IULIA GROSU
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital #Jurnal Bursier / 17 august 2005

Pe piaţa Rasdaq au fost încheiate marţi tranzacţii comune în valoare totală de 2,6 milioane RON şi tranzacţii speciale în sumă de 960 mii RON. Pe totalul pieţei au fost perfectate 466 de tranzacţii, cu o valoare cumulată de 3,5 milioane RON. Cei trei indici bursieri au fost toţi în creştere. Indicele Rasdaq Compozit s-a apreciat cu 0,24%, pînă la 1.627 de puncte. Indicele acţiunilor de la prima categorie a pieţei, RAQ I, a totalizat 1.570 de puncte cu 0,38%, mai mult faţă de şedinţa precedentă. Cea mai pronunţată creştere a cotaţiilor a fost consemnată la categoria a doua, unde RAQ II a urcat cu 0,49% şi a ajuns la 3.286 de puncte.

Valoarea totală a transferurilor efectuate cu acţiunile producătorului de medicamente "Biofarm" Bucureşti (simbol BIOF) s-a ridicat la 1,8 milioane RON, dupa ce în cursul şedinţei din ziua precedentă s-a transferat peste 16%. Surse din piaţă susţin că preşedintele companiei, Robert Ferran, şi-a vîndut acţiunile pe care le deţinea în cadrul companiei. Prin intermediul a 81 de tranzacţii au fost transferate ieri peste 5,6 milioane de acţiuni "Biofarm". Preţul minim a fost de 0,33 RON, iar cel maxim de 0,34 RON. Preţul de referinţă a coborît cu 1,1% pe parcursul şedinţei de marţi. Acţiunile transferate în cadrul şedinţei de ieri au reprezentat 2% din capitalul social al companiei.

Preţul acţiunilor "Ardaf" a crescut cu 10%

Cotaţia acţiunilor societăţii de asigurare-reasigurare "Ardaf" Cluj-Napoca (simbol ARDF) a crescut cu 10% comparativ cu prima şedinţă a săptămînii. Preţul de închidere a şedinţei a fost de 0,32 RON/acţiune. Numărul de acţiuni transferate s-a ridicat la 610.606. Au fost realizate 30 de tranzacţii cu titlurile companiei. Valoarea totală a transferurilor încheiate cu titlurile ARDF s-a ridicat la 191 mii RON.

Cele mai lichide titluri de la prima secţiune a pieţei au aparţinut producătorului de confecţii "Braiconf" Brăila (simbol BRCR). Cotaţia s-a depreciat cu 7,84%, preţul de referinţă fiind de 0,705 RON/acţiune. Pe parcursul şedinţei de tranzacţionare de marţi au fost perfectate 35 de tranzacţii cu titlurile BRCR, la un preţ cuprins între 0,705 RON şi 0,78 RON/titlu. Preţul de la închiderea al şedinţei a fost de 0,705 RON/acţiune.

Cu acţiunile "Avicola" Buzău (simbol AVZU) s-au realizat 44 de tranzacţii, în sumă de 69 mii RON. Cotaţia s-a apreciat cu 4,54%, pînă la un preţ de referinţă de 0,0345 RON/acţiune. Numărul de acţiuni transferate marţi s-a ridicat la peste 2 milioane de titluri. Societatea are ca obiect de activitate creşterea păsărilor şi este deţinută în proporţie de 66% de "Aaylex Trading". Capitalul social al companiei se ridică la 42,7 milioane RON.

Titlurile emise de "Cemacon" Zalău (simbol CEON) s-au menţinut în atenţia investitorilor şi pe parcursul şedinţei de marţi. Cursul a scăzut cu 0,27%, pînă la 30,411 RON/acţiune. Acţiunile societăţii au făcut obiectul a cinci tranzacţii. Compania fabrică ţigle, cărămizi şi alte produse pentru construcţii şi are un capital social de 1,46 milioane RON. Titlurile emise de societate au valoarea nominală de 2,5 RON. Compania are un singur acţionar important, "Ceramica", deţine 23,5% din acţiuni.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb