RASDAQ Acţiunile "Norvea" au făcut obiectul unei tranzacţii speciale

Ingrid Zamfir
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital #Jurnal Bursier / 9 august 2004

Piaţa Rasdaq a totalizat la sfîrşitul săptămînii trecute tranzacţii în valoare totală de doar 5,3 miliarde de lei. Din aceasta, 1 miliard de lei a reprezentat valoarea unei tranzacţii speciale încheiate cu acţiuni "Norvea" Braşov. În cadrul acestei tranzacţii au fost transferate 429.928 milioane de acţiuni, la preţul de 2.330 lei/acţiune, mai mic cu 24% decît cel la care au fost tranzacţionate acţiunile "Norvea" în şedinţa de joi. Acţiunile reprezintă 4% din capitalul emitentului. "Norvea" Braşov a produs iniţial cosmetice, însă, s-a reprofilat pe fabricarea de tîmplărie din PVC. Societatea a supravieţuit în ultimii ani datorită asocierii cu "Colgate Palmolive", careia i-a cedat toate utilajele acum 12 ani. Pentru utilarea secţiei de tîmplărie PVC, "Norvea" a investit 50.000 de euro şi încă 3 miliarde de lei pentru amenajarea halei de producţie.

Cele mai căutate acţiuni de către investitori, au aparţinut vineri, societăţilor "Athenee Palace" şi "Braiconf" Brăila. Ambele titluri au fost tranzacţionate la preţuri în creştere fată de cele înregistrate anterior. Pentru acţiunile "Athenee Palace", investitorii au plătit cel mult 13.750 lei/acţiune, preţ mai mare cu peste 24% faţă de ultima tranzacţie consemnată cu aceste titluri în şedinţa precedentă.

La jumătatea lunii iulie, pe piaţa Rasdaq au avut loc transferuri importante cu aceste titluri, ocazie cu care SIF "Oltenia" a renunţat la pachetul deţinut, care reprezenta 6,66% din capitalul social. "Athenee Palace" activează în domeniul hotelier, dar în 2003 nu a desfăşurat activitate proprie. Singurele active rămase în patrimoniul societăţii sînt sediul companiei (un apartament cu 3 camere, în Bulevardul Grigore Alexandrescu) şi parterul "Hotelului Bulevard" pe care conducerea societăţii intenţiona în luna iunie să îl vîndă.

Cu acţiunile "Braiconf" au fost încheiate cele mai multe tranzacţii (51), iar preţul mediu s-a apreciat cu aproape 1%. Transferurile au fost realizate la preţuri cuprinse între 54.000 lei şi 58.000 lei/acţiune.

Societatea de confecţii "Braiconf" din Brăila a încheiat primul semestru de activitate din anul în curs cu un profit net de 46 miliarde de lei, reprezentînd o creştere de 15,5% faţă de cel din anul anterior. Peste 90% din producţia realizată de "Braiconf" este valorificată pe pieţele externe şi este realizată în sistem semilohn.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb