RASDAQ Acţiunile producătorilor de lactate s-au numărat printre preferinţele investitorilor

I.Z.
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital #Jurnal Bursier / 6 august 2004

Pe piaţa Rasdaq au fost realizate ieri tranzacţii în valoare de 20,3 miliarde de lei, din care 10,84 miliarde lei a fost reprezentate de închiderea unei oferte publice de cumpărare ce a avut ca obiect acţiunile "Uni Soft Grup" SA.

Cele mai tranzacţionate acţiuni de la categoria I a pieţei Rasdaq au fost "Braiconf" Brăila cu care au fost realizate 22 de tranzacţii în valoare de 551,71 milioane lei. Preţurile au variat între 55.000 lei cu 57.500 lei/acţiune.

Acţiunile "Prodlacta" Braşov au făcut obiectul a 29 de tranzacţii în valoare totală de 2,29 miliarde de lei. Preţul mediu a urcat ieri cu 6,57% faţă de cel din şedinţa anterioară şi s-a situat la nivelul de 21.744 lei/acţiune. La fel de căutate au fost şi acţiunile producătorului de lactate "Napolact" care au înregistrat o apreciere a cursului mediu de 15,82%, preţul maxim ajungînd pînă la 65.000 lei/acţiune. Acţiunile "Argus" Constanţa au continuat să se afle în atenţia investitorilor, înregistrînd o valoare totală a transferurilor de 1,84 miliarde de lei. Faţă de preţul mediu din şedinţa anterioară, cel de ieri a scăzut cu 0,21%. Pentru acţiunile "Argus", investitorii au plătit între 26.000 lei şi 26.700 lei/acţiune. Tot o apreciere a preţului au cunoscut şi titlurile "Valmetex" Rîmnicu Vîlcea - 23,33%. Aceste titluri au făcut obiectul unei singure tranzacţii, la preţul de 3.700 lei/acţiune.

O scădere semnificativă a preţului a fost consemnată ieri de acţiunile fostului producător de cosmetice, "Norvea" Braşov, respectiv 25%. Cu aceste titluri au fost încheiate 9 transferuri la preţul unic de 3.100 lei/acţiune. "Norvea" Braşov s-a reprofilat pe fabricarea de tîmplărie din PVC. Firma românească de renume, care producea crema "Norvea", s-a asociat, în anul 1992, cu "Stela" Bucureşti şi "Colgate Palmolive INC" SUA, şi au creat societatea mixtă "Colgate Palmolive România" SRL. Singura legătură pe care societatea din Braşov o mai păstrează cu piaţa cosmeticelor o reprezintă un punct de desfacere din Piaţa Sfatului din Braşov, unde se vînd produse ale companiilor internaţionale. Societatea a supravieţuit în ultimii ani datorită asocierii cu "Colgate Palmolive", careia i-a cedat toate utilajele acum 12 ani. Pentru utilarea secţiei de tîmplărie PVC, "Norvea" a investit 50.000 de euro şi încă 3 miliarde de lei pentru amenajarea halei de producţie.

Titlurile "Fondului Oamenilor de Afaceri" s-au depreciat cu 2,04%, ajungînd ieri la 24.000 lei/acţiune.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb