RASDAQ Acţiunile "Socep" Constanţa s-au tranzacţionat în număr foarte mare

Andreea Negru
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital #Jurnal Bursier / 2 martie 2005

Acţiunile operatorului portuar "Socep" Constanţa (simbol SOCP) au înregistrat ieri cea mai bună lichiditate de la prima categorie. Astfel, au fost transferate peste 1,2 milioane acţiuni SOCP, reprezentînd jumătate din volumul total al categoriei. Cu titlurile SOCP au fost efectuate 70 tranzacţii. Valoarea totală a transferurilor cu acţiuni SOCP a depăşit 5,4 miliarde lei, respectiv peste 68% din totalul categoriei. În ultima săptămînă se observă o evoluţie relativ constantă a cotaţiei acţiunilor SOCP, preţul de referinţă situîndu-se în jurul valorii de 4.500 lei/acţiune.

La aceeaşi categorie, cu acţiunile "Braiconf" Brăila (simbol BRCR) s-au perfectat tranzacţii în valoare de peste 2 miliarde lei, aproximativ o treime din valoarea totală a categoriei. O lichiditate bună a fost înregis-trată de acţiunile "Rompetrol" (simbol VEGA) care s-au trans-ferat în proporţie de peste 20% din numărul total al acţiunilor categoriei I, la un preţ de referinţă în creştere cu 4% faţă de şedinţa anterioară.

La categoria a doua, o treime din valoarea tranzacţiilor au reprezentat-o transferurile cu acţiuni ale companiei de asigurări "Asigurarea Românească - Asirom" (simbol ASRA). Preţul a scăzut cu 1,96% faţă de şedinţa anterioară. La aceeaşi categorie cu titlurile "Unisem" şi "Comvex" s-a obţinut o valoare a tranzacţiilor ce reprezintă peste 30% din totalul categoriei. Numărul de acţiuni "Unisem" transferate a fost de aproximativ 80% din totalul categoriei. O dată cu anunţarea rezultatelor preliminare pentru anul 2004, preţul titlurilor "Eurom Bank" nu s-a modificat faţă de şedinţa anterioară.

Deşi piaţa a traversat o şedinţă modestă ieri, cu o valoare totală a transferurilor de peste 26 miliarde lei, nu au lipsit creşteri spectaculoase de curs. Unul dintre aceste cazuri a fost cel al "Comat" Sibiu (simbol COBL), a cărui preţ de referinţă a crescut cu 19,05% faţă de şedinţa anterioară.

Acţiunile "Comat" Sibiu au fost transferate într-un număr de 5 tranzacţii, valoarea totală a acestora fiind de peste 2,5 miliarde lei. Preţul mediu din ultimul an a evoluat crescător între un minim de 4.500 lei şi un maxim de 25.000 lei/acţiune.

La aceeaşi categorie acţiunile producătorului de îmbrăcăminte "Confecţii" Vaslui au fost transferate în număr de peste 600.000, preţul de referinţă fiind în creştere cu 6,08% faţă de şedinţa precedentă. Capitalul social al companiei este de 69,89 miliarde lei, iar valoarea nominală a unei acţiuni de 1.000 lei. Preţul mediu al titlurilor COVB a crescut în ultimul an între un minim de 3.620 lei şi un maxim de 50.000 lei/acţiune.

O creştere spectaculoasă a preţului cu aproximativ 20% a fost înregistrată şi de acţiunile "Lafarge Agregate şi Betoane". Acest fapt s-a realizat după anunţarea de către companie a rezultatelor pentru anul trecut.

Cea mai mare creştere a preţului am putut observa, în cadrul şedinţei de ieri, la acţiunile "Dîmboviţa", cauza fiind se pare aceeaşi, respectiv anunţarea rezultatelor pentru anul trecut.

Cu acţiunile Fondului Oamenilor de Afaceri s-au realizat ieri cinci tranzacţii, la un preţ de referinţă de 54.205 lei/titlu, în scădere cu 1,45% faţă de şedinţa de luni.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb