Rasdaq "Lafarge" Romcim a mai cumpărat acţiuni "Sicim" Constanţa

R.U.
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital #Jurnal Bursier / 16 august 2004

Şedinţa de tranzacţionare de vineri de pe piaţa Rasdaq a fost caracterizată prin încheierea a trei oferte publice de preluare a căror valoare totală s-a ridicat la 2,9 miliarde de lei, circa o treime din totalul bursier. O contribuţie importantă la realizarea valorii ridicate de tranzacţionare de vineri au avut titlurile societăţii "Zarea" din Bucureşti, cu o pondere de aproximativ 30% din total.

"Scand" Drăgăşani (SCND)

Titlurile SCND au înregistrat vineri o valore ridicată de tranzacţionare, de 2,2 miliarde de lei, fapt explicat prin încheierea ofertei publice de preluare, lansată de persoana fizică Doree Larisa Mariana. Aceasta intenţiona să achiziţioneze 100.000 de acţiuni ale emitentului, reprezentînd 39,39% din capitalul social. Ofertantul a reuşit să cumpere, la preţul de 25.000 lei/acţiune, un număr de 91.720 titluri emise de "Scand" Drăgăşani.

"Sicim" Constanţa (SICM)

Producătorul de ciment "Lafarge Romcim" a achiziţionat, în cadrul ofertei de preluare derulată în perioada 23 iulie - 12 august, un număr de 1.471 de acţiuni ale operatorului portuar "Sicim" din Constanţa. Tranzacţia a fost efectuată în cadrul şedinţei de vineri iar valoarea sa s-a ridicat la 330,9 milioane de lei. Ofertantul a acţionat concertat cu "Silotrade", împreună cu care deţinea 97,9% din acţiunile "Sicim" şi intenţiona să cumpere un număr de 17.927 titluri ale emitentului, respectiv 2,7% din capitalul social al acestuia.

"Zarea" Bucureşti (ZARE)

Acţiunile ZARE au fost vineri preferatele investitorilor, înregistrînd un volum de tranzacţionare de 1 milion de titluri şi o valoare de 3 miliarde de lei, circa o treime din totalul bursier. Brokerii precizează că titlurile ZARE au fost căutate de investitori mari, care au achiziţionat un număr ridicat de titluri.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb