Pe piaţa Rasdaq lichiditatea a fost scăzută vineri, rulajul total fiind de 36,53 miliarde lei.
La prima categorie cu acţiunile "Socep" Constanţa (simbol SOCP) s-au perfectat tranzacţii în valoare totală de 1,72 miliarde lei. Aceasta reprezintă o scădere a valorii tranzacţiilor efectuate cu acţiunile SOCP în ultima perioadă. Preţul de referinţă a fost în scădere cu 0,78% urmînd astfel trendul pieţei. La aceeaşi categorie, cu titlurile "Rompetrol" Bucureşti (simbol VEGA) s-au perfectat 25 de tranzacţii în valoare totală de peste 617 milioane lei, la un preţ de referinţă de 700 lei/acţiune, în uşoară creştere cu 3,86% faţă de şedinţa precedentă. Societatea a fost translatată începînd cu 8 aprilie anul trecut pe sistemul tehnic al BVB.
La categoria a doua, cu acţiunile "Inox" Bucureşti (simbol INOX), s-au încheiat tranzacţii în valoare totală de 6,1 miliarde lei, reprezentînd aproximativ 91% din totalul categoriei. Preţul acţiunilor INOX a oscilat la începutul şedinţei între 18.000 şi 22.000 lei/acţiune. Şedinţa de vineri s-a încheiat pentru acţiunile INOX la preţul de 20.500 lei/acţiune, în creştere cu 2,5% faţă de şedinţa anterioară. Lichiditatea acestor titluri a fost bună, s-au transferat patru pachete mari de acţiuni, reprezentînd 15,2% din capitalul social. Tot la categoria a doua, cea mai mare creştere a preţului de referinţă au înregis-trat-o acţiunile "Grupul Iatsa" (simbol GRIA) Piteşti. Preţul mediu al acestor acţiuni a cres-cut cu 20% faţă de şedinţa anterioară. Cu aceste titluri s-au perfectat cinci tranzacţii cu valoare redusă, respectiv de 13,6 milioane lei.
Cea mai mare valoare de tranzacţionare de la categoria de bază s-a realizat cu acţiunile "Azoma" (simbol AZOA) Arad. Acţiunile AZOA s-au transferat la un preţ care a oscilat între un minim de 26.500 lei şi un maxim de 29.753 lei/acţiune. Valoarea totală de tranzacţionare a fost de 5,5 miliarde lei, iar preţul de referinţă a crescut cu 16,21% faţă de şedinţa precedentă. La sfîrşitul lunii februarie, compania a raportat rezultatele financiare preliminare. Aceasta a obţinut anul trecut un profit net de 7,2 miliarde lei faţă de 120,8 milioane lei în 2003. Cifra de afaceri a societăţii a fost la sfîrşitul anului de 178,95 miliarde lei, în creştere cu 38,6% faţă de nivelul din 2003.
Cu acţiunile "Biofarm" (simbol BIOF) s-a realizat o tranzacţie specială, cu un număr de 2.786.000 acţiuni reprezentînd 1% din capitalul social, la preţul de 4.000 lei/acţiune. În ultima perioadă s-au realizat mai multe tranzacţii speciale, cu titlurile BIOF. La începutul anului societatea de investiţii financiare "Oltenia" a efectuat o singură tranzacţie specială achiziţionînd titlurile BIOF, ce au reprezentat 10% din capitalul social. Vineri, SIF Transilvania a achiziţionat cinci milioane de acţiuni BIOF la preţul de 4.000 lei/acţiune. Valoarea totală a tranzacţiei a fost de 20 miliarde lei. În aceeaşi zi, SIF Transilvania a vîndut un pachet de acţiuni al societăţii "Brametchim" Braşov în sumă de 15,1 miliarde lei.
O altă tranzacţie specială s-a perfectat cu acţiunile "Bega Tehnomet" Timişoara în valoare de peste 1,2 miliarde lei.