RASDAQ Lichidităţi bune pentru acţiunile de la categoria bază

R.U.
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital #Jurnal Bursier / 24 ianuarie 2005

Pe piaţa Rasdaq au fost efectuate vineri tranzacţii în valoare de 73,63 miliarde de lei, cea mai mare pondere în total avînd-o tranzacţiile cu acţiuni de la categoria bază.

Cel mai tranzacţionat emitent de la prima categorie a pieţei Rasdaq a fost operatorul portuar "Socep" Constanţa (SOCP). Acţiunile SOCP au fost transferate pe parcursul şedinţei de vineri în număr de 3,31 milioane, valoarea tranzacţiilor perfectate cu acestea ridicîndu-se la 17,4 miliarde de lei. Cursul mediu de tranzacţionare al titlurilor SOCP a fost de 5.241 lei/titlu, acesta fiind la acelaşi nivel cu preţul mediu aferent şedinţei precedente.

Căutate de investitori au fost şi titlurile companiei petroliere "Rompetrol" Bucureşti, acestea înregistrînd un volum de tranzacţionare de 2,93 milioane de titluri şi o valoare a tranzacţiilor perfectate cu acestea de peste 2,35 miliarde de lei. Cursul mediu de tranzacţionare al titlurilor VEGA a înregistrat vineri o uşoară apreciere, de 0,38%, faţă de şedinţa precedentă.

La categoria a doua, cel mai mare volum de tranzacţionare a fost înregistrat de titlurile "Asirom". Acestea au fost transferate în număr de 341.100, la un preţ mediu unitar de 4.996 lei/titlu, în creştere uşoară, cu 0,41% faţă de cursul mediu aferent şedinţei precedente.

Tranzacţii cu 2,8% din capitalul "Condmag" Braşov

Pe parcursul şedinţei bursiere de vineri au fost transferate 4,89 milioane de acţiuni ale companiei "Condmag" Braşov, reprezentînd circa 2,8% din capitalul social al emitentului. Preţul mediu de tranzacţionare de vineri, de 3.900 lei/acţiune, a fost cu 23,94% mai mare decît cotaţia medie aferentă şedinţei bursiere anterioare. "Condmag" are ca obiect de activitatea efectuarea de lucrări de construcţii inginereşti. Societatea dispune de un capital social de 172,79 miliarde de lei, divizat în acţiuni cu valoarea nominală 1.000 de lei. Potrivit ultimei raportări de pe piaţa Rasdaq, principalii acţionari ai companiei braşovene sînt Hadarean Pompei (38,15% din capital) şi Crăciun Mihai Corneliu (37,5% din capitalul social al emitentului).

Tranzacţii cu 13% din capitalul "Clasicor"

Acţiunile "Clasicor" au fost transferate vineri în număr de aproape 4 milioane, număr corespunzător unei cote de 13% din capitalul social al emitentului. Preţul mediu de tranzacţionare, de 1.834 lei/acţiune, a înregistrat o uşoară creştere, de 1,89%, faţă de nivelul aferent sesiunii bursiere precedente. "Clasicor" are în prezent ca obiect de activitate fabricarea încălţămintei.

Societatea are un capital social de 28,45 miliarde de lei, divizat în acţiuni cu valoarea nominală 1.000 de lei. Potrivit ultimelor raportări de pe piaţa Rasdaq, principalul acţionar al companiei este "Dacia Service Cluj Feleac". "Clasicor" a înregistrat pe parcursul primelor nouă luni de activitate din 2004 venituri totale de 25,89 miliarde de lei, în scădere cu 10% faţă de nivelul aferent perioadei similare din 2003. Raportat la aceeaşi perioadă, cheltuielile totale au înregistrat o creştere de 14,1% pînă la nivelul de 27,36 miliarde de lei. Activitatea desfăşurată de companie în perioada ianuarie-septembrie 2004 s-a soldat cu o pierdere de 1,46 miliarde de lei în timp ce, cu un an în urmă, societatea înregistra un profit brut de peste 5 miliarde de lei.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb