RASDAQ Titlurile VEGA au fost cele mai căutate de investitori pe RASDAQ

Cristina Jescu
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital #Jurnal Bursier / 15 martie 2006

Piaţa Rasdaq a stagnat în timpul şedinţei de ieri, indicele Rasdaq Compozit care reflectă situaţia tuturor titlurilor tranzacţionate, apreciindu-se cu doar 0,1%. Indicele RAQ I (arată evoluţia titlurilor tranzacţionate la categoria I) s-a depreciat cu 2,49%, în timp ce RAQ II care reflectă cum au evoluat titlurile listate la categoria II a fost singurul care s-a apreciat semnificativ cu 2,51%. Gradul de capitalizare al pieţei a fost de peste 8,6 milioane RON (puţin peste 2,440 mil euro). Valoarea totală a tranzacţiilor a fost de 2,253 milioane RON (aproape 640 mii euro), dublu faţă de valoarea înregistrată în ziua precedentă.

La categoria I, "Mittal Steel" Roman (simbol PTRO) a avut cea mai mare valoare de tranzacţionare, investitorii intervenind la vînzare preţul s-a depreciat cu 11,11% faţă de şedinţa precedentă. Valoarea acestei acţiuni a avut variaţii importante în ultimele zile, faţă de marţi înregistrînd o scădere de 19,11%. Titlurile PTRO au avut un preţ minim în timpul şedinţei de tranzacţionare de 7,2 RON/acţiune, şi un preţ maxim de 7,6 RON/acţiune. Astfel, în şedinţa de ieri acţiunile PTRO s-au remarcat pozitiv doar prin prin valoarea tranzacţionată de aproape 15 mii RON, care a plasat Mittal Steel pe primul loc la categoria II ca valoare tranzacţionată.

"Rompetrol" SA Bucureşti (VEGA) a fost cea mai lichidă societate de la categoria I dar a înregistrat o depreciere de preţ de 2,03%. Astfel s-au realizat 32 de tranzacţii cu 235.750 de acţiuni în valoare de peste 13 mii RON. Titlurile VEGA au în continuare o atractivitate sporită pentru investitori, fiind cele mai căutate la nivelul întregii pieţe Rasdaq.

La categoria II, titlurile societăţii "Elpreco" Craiova (simbol ELPS) au realizat peste 50% din valoarea totală tranzacţionată la această categorie (puţin peste 60 mii RON). Astfel, s-a perfectat o singură tranzacţie în valoare de 31 mii RON, cu o depreciere de preţ faţă de şedinţa de tranzacţionare anterioară de 24,84%. Pachetul achiziţionat ieri este de 500 acţiuni. Societatea are ca domeniu de activitate fabricarea elementelor din beton pentru construcţii, pachetul majoritar de acţiuni (71,20%), fiind deţinut de către "Broadhurst Investments" LTD. La categoria de baza s-a remarcat şi astăzi societatea "Legume Fructe Militari" (simbol LEUM). Titlurile LEUM s-au apreciat ieri cu 11,11% faţă de ziua de tranzacţionare anterioară, şi cu 35,24% faţă de luni. Valoarea totală de tranzacţionare este mare, 400 mii RON, dar care a reprezentat preţul unui singur pachet de 10 mii acţiuni. Preţul de închiderea a fost de 4 RON/acţiune la sfîrşitul zilei de tranzacţionare. "Ardaf-Societate de Asigurare-Reasigurare" (simbol ARDF), cotată tot la categoria de bază, a avut o depreciere de preţ de 4,47% faţă de ziua precedentă. Valoarea de trnzacţionare a fost mică pentru aceste titluri (aproape 8 mii RON), iar lichiditatea a fost, de asemenea scăzută, înregistrîndu-se doar 8 tranzacţii în şedinţa din ziua anterioară.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb