RASDAQ Transferurile cu acţiuni "Confecţii" Vaslui au depăşit 2 miliarde de lei

I.Z.
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital #Jurnal Bursier / 2 august 2004

Valoarea tranzacţiilor realizate vineri pe piaţa Rasdaq a depăşit cu puţin valoarea de 8 miliarde de lei. Suma avut la bază doar tranzacţii comune. Cele mai tranzacţionate acţiuni au aparţinut societăţii "Confecţii" Vaslui şi "Argus" Constanţa.

Acţiunile "Confecţii" Vaslui au făcut obiectul a două tranzacţii în valoare totală de 2,73 miliarde de lei. Cu acea ocazie au fost transferate acţiuni ce au reprezentat 1,3% din capitalul emitentului. Preţurile de tranzacţionare au variat între 26.500 lei şi 27.000 lei/acţiune.

Acţiunile societăţii sînt căutate de unii investitori întrucît din profitul obţinut anul trecut, "Confecţii" Vaslui a acordat dividende de peste 4.000 lei/acţiune şi nici un acţionar nu deţine controlul societăţii. Persoanele îndreptăţite să primească dividende sînt cele înregistrate în registrul acţionarilor la data de 2 aprilie 2004. Capitalul social al "Confecţii" Vaslui este de 7,76 miliarde de lei. comparativ cu volumul de activitate al societăţii. Profitul net realizat de societate s-a ridicat, la sfîrşitul anului 2003, la 49,81 miliarde de lei, la o cifră de afaceri de 227,41 miliarde de lei. "Confecţii" Vaslui lucrează cu parteneri externi în sistem lohn şi semilohn.

Deşi tranzacţionate în fiecare şedinţă Rasdaq, acţiunile "Argus" au atins vineri cel mai mare volum de titluri transferate, respectiv 46.690 de acţiuni, în valoare totală de 1,14 miliarde de lei.

Investitorii au plătit pentru aceste titluri între 24.000 lei şi 24.500 lei/acţiune.

Acţiunile "Uzinexport" au făcut obiectul a opt transferuri, în valoare de 544,89 miliarde de lei. Preţul mediu înregistrat vineri a crescut cu 4,11% faţă de cursul înregistrat joi şi a ajuns la 12.493 lei/acţiune. Acţiunile "Uzinexport" se numără printre cele mai tranzacţionate acţiuni de pe piaţa Rasdaq, în cadrul societăţii neexistînd nici un acţionar majoritar. Singurul acţionar semnificativ este "Uzin International" SA care deţine 20% din acţiuni.

Titlurile "Fondului Oamenilor de Afaceri", listate pe Rasdaq, au fost transferate vineri la preţuri de 24.000 lei/acţiune, valoarea totală înregistrată fiind de 13,44 milioane de lei. Titlurile au fost tranzacţionate vineri la un curs mai mic cu 5,78% decît cel înregistrat joi.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb