RASDAQ Tranzacţii cu 26% din capitalul "Panicor" Hunedoara

R.U.
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital #Jurnal Bursier / 19 august 2004

Pe piaţa Rasdaq au fost efectuate ieri tranzacţii comune în valoare totală de 5,3 miliarde de lei, aproximativ dublu comparativ cu şedinţa precendetă. De asemenea, a fost încheiată oferta publică de vînzare de la "Elcomp" Bucureşti, valoarea tranzacţiei ridicîndu-se la 5,4 miliarde de lei. SIF "Oltenia" a renunţat la pachetul de 171.179 acţiuni deţinute la "Elcomp", în schimbul unui preţ de 100.000 lei/titlu. Toţi cei trei indici au înregistrat creşteri uşoare, Rasdaq Compozit cu 0,02%, RAQ-I cu 1,26% iar RAQ-II cu 0,77%.

La prima categorie a pieţei Rasdaq, cea mai bună evoluţie au avut-o acţiunile "Altur" Slatina (ALTC), cursul mediu înregistrat ieri de acestea fiind de 7.965 lei/acţiune, în creştere cu 10,59% faţă de şedinţa precedentă. Ultima tranzacţie cu acţiuni ALTC a fost efectuată la preţul de 8.100 lei/titlu, acesta fiind şi maximul zilei.

Cursul titlurilor "Agricover" (COWB) a continuat şi ieri să crească, acesta înregistrind un nivel mediu de 4.454 lei/titlu, în creştere cu 11,8% faţă de şedinţa de marţi.

Pe parcursul şedinţei de ieri a fost efectuată o tranzacţie cu 1.013.138 titluri ale societăţii "Panicor" din Hunedoara, în valoare de 460,9 milioane de lei. Pachetul reprezintă 26% din capitalul social al emitentului şi coincide cu deţinerea acţionarului "Unipan" din Bucureşti.

O creştere semnificativă a cursului mediu a fost înregistrată de acţiunile societăţii "Calipso" din Oradea (CAOR). Acestea au fost transferate în număr de 7.624, la preţul de 32.000 lei/acţiune, în creştere cu 23,08% faţă de şedinţa precedentă.

Cea mai ridicată valoare de tranzacţionare a fost înregistrată la categoria bază de acţiunile societăţii "montana" din Cîmpeni. Acestea au făcut obiectul a 15 transferuri în valoare totală de 2,3 miliarde de lei. Cursul care au fost perfectate tranzacţiile a fost de 120.000 de lei/titlu, acelaşi cu preţul din sesiunea precedentă. Acţiunile "Moldoconstruct" Iaşi au avut o llichiditate ridicată, fiind transferate în număr de 36.723. Cursul la care au fost perfectate tranzacţiile a fost de 1.500 lei/titlu, cu 7,14% mai mare decît preţul mediu aferent ultimei şedinţe.

Incepînd de astăzi, acţiunile altor treizeci de emitenţi listaţi la Bursa Electronică Rasdaq (grupul trei al proiectului pilot), reîncep tranzacţionarea pe platforma tehnică operată de Bursa de Valori, sub acelaşi simbol.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb