RASDAQ Tranzacţii cu 3% din "Biofarm"

A.B.
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital #Jurnal Bursier / 4 octombrie 2005

Începutul săptămînii a adus o creştere semnificativă pe piaţa Rasdaq, datorită tranzacţiilor realizate cu titlurile "Biofarm" (BIOF). Astfel, valoarea totală a transfeurilor s-a ridicat la 5,6 milioane RON, din care aproape 90% au fost realizate sub simbolul BIOF. Piaţa a fost în creştere nu numai cantitativ, ci şi la nivelul cotaţiilor, toţi cei trei indici bursieri înregistrînd majorări. Cea mai importantă apreciere, de 1,05% a fost realizată de RAQ-II, în timp ce indicele care măsoară lichiditatea generală a pietei, Rasdaq Compozit, a înregistrat o creştere nesemnificativă, de doar 0,09 puncte procentuale. Indicele RAQ-I a urcat cu 0,41%. În şedinţa de ieri au fost tranzacţionate peste 14,4 milioane de acţiuni aparţinînd unui numar de 89 de companii prin intermediul a 495 de transferuri.

Titlurile "Biofarm" Bucureşti (BIOF) rămîn cele mai lichide din piaţă, ieri fiind transferat 3% din capitalul social al companiei pentru cinci milioane RON. Cele 12 milioane de acţiuni tranzacţionate ieri au fost transferate prin intermediul a 70 de transferuri. Cotaţia a fost în uşoară scădere, cu 0,12 puncte procentuale. Titlurile producătorului de medicamente au fost tranzacţionate la preţuri cuprinse între 0,39 şi 0,4 RON/acţiune.

Sub simbolul ARDF al companiei "Ardaf - Societatea de Asigurare - Reasigurare" Cluj au fost încheiate 41 de tranzacţii cu peste 363.000 de acţiuni. Valoarea totală a tranzacţiilor s-a ridicat la 107.292 RON. Preţul de referinţă s-a situat la nivelul de 0,305 RON/acţiune, mai mare cu 4,81% decît cel din şedinţa precedentă. Compania de asigurări are un capital social de 25,19 milioane RON, divizat în acţiuni cu valoarea nominală de 0,1 RON.

Cotaţia acţiunilor "Comalex" Alexandria (COKG) a continuat să scadă drastic, preţul de referinţă pierzînd ieri încă 24,07 puncte procentuale. Au fost realizate 45 de tranzacţii, a căror valoare totală s-a ridicat la 47.800 RON. Cele 23.000 de acţiuni tranzacţionate în sesiunea bursieră de ieri au fost transferate la preţuri între 2,05 şi 2,7 RON/acţiune. Societatea are ca obiect de activitate comerţul cu amănuntul în magazine nespecializate cu vînzare predominantă de produse alimentare, băuturi şi tutun. Titlurile COKG au atins maximul ultimului an, de 6,25 RON/acţiune, în luna septembrie, de atunci cotaţia scăzînd puternic. Compania are un capital social de 1,42 milioane RON, divizat în acţiuni cu valoarea nominală de 2,5 RON. Pachetul majoritar "Commalex" se află încă în proprietatea statului, APAPS deţinînd 53,67% din capitalul social. O participaţie de 9,3% la capitalul social are persoana fizică Kocman Teodor.

La prima categorie, atenţia investitorilor s-a orientat, din nou, către titlurile "Socep" Constanţa (SOCP). Cotaţia a mai cîştigat 0,77 puncte procentuale, preţul de referinţă ajungînd la 0,26 RON/acţiune. Numărul de acţiuni tranzacţionate ieri sub simbolul SOCP s-a ridicat la 519.930. Cele 54 de transferuri cu acţiunile companiei constănţene au totalizat 137.043 RON.

Au rămas în atenţia investitorilor şi titlurile companiei "Asigurarea Românească - Asirom" (ASRA), care au fost tranzacţionate în număr de peste 167.000 prin intermediul a 17 transferuri. Cotaţia şi-a păstrat trendul ascendent pe care s-a înscris începînd cu luna iulie, ieri preţul apreciindu-se cu încă 5,04 puncte procentuale. Valoarea totală a tranzacţiilor s-a ridicat la 83.530 RON. Şedinţa de ieri s-a închis la maximul zilei, de 0,5 RON/acţiune.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb