RASDAQ Tranzacţiile cu titluri "Braiconf" Brăila au făcut jumătate din piaţă

Valentina Cosma
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital #Jurnal Bursier / 19 iulie 2006

Valoarea totală a transferurilor perfectate ieri pe piaţa Rasdaq s-a ridicat la 2,8 milioane RON (792,481 euro), cu 2% mai mult decât în şedinţa precedentă. Toţi cei trei indici au încheiat ziua pe plus, iar cel mai mult s-a apreciat indicele primei categorii RAQ-I (+1,52%). Acesta a fost urmat de indicele care monitorizează evoluţia societăţilor de la categoria a doua, RAQ II care s-a apreciat cu 1,09%, şi RASDAQ-C (+0,67)% care măsoară evoluţia preţurilor tuturor acţiunilor cotate.

La fel ca în şedinţa de luni, ieri, cele mai importante transferuri s-au realizat cu titlurile "Braiconf" Brăila, care au înregistrat cea mai mare valoare a tranzacţiilor (peste 2,3 milioane RON). Societatea are ca obiect de activitate fabricarea articolelor de îmbrăcăminte, iar titlurile sale sunt tranzacţionate pe piaţă sub simbolul BRCR. Cotaţia acţiunilor BRCR a înregistrat scăderi din vara anului trecut, iar din iunie 2006 preţul a început să creas-că de la 0,3 la 0,7 RON/acţiune.

Până la finalul şedinţei, preţul mediu a cunoscut o creştere uşoară de +0,53%.

Pe locul secund în topul celor mai mari valori tranzacţionate se află "Bratim" SA Braşov (simbol BRAY) la o diferenţă mare de primul loc cu o valoare transferată de 371.177 RON. Societatea este specializată în realizarea lucrărilor de instalaţii electrice. Crăciun Bogdan Constantin şi Crăciun Radu Eugen au raportat pieţei în 13 iulie că deţin 15,88% respectiv 19,98% din totalul titlurilor emise de societate. Preţul mediu al titlurilor BRAY a crescut spectaculos faţă de sesiunea precedentă cu +104,91%. În şedinţa de ieri, preţul mediu de tranzacţionare a fost de 4,09 RON/acţiune.

Cel mai mare volum de acţiuni transferate (2.317.000) s-au înregistrat ieri pentru titlul BRCR, care a ocupat primul loc şi la categoria celor mai mari valori tranzacţionate. La o distanţă mare faţă de prima poziţie, "Ardaf-Societatea de Asigurare-Reasigurare" SA Cluj (simbol ARDF) a ocupat locul secund, cu un volum de 204.500 de acţiuni transferate. AGEA societăţii a decis in 10 iulie majorarea capitalului social la 121.265.826 RON, prin emiterea unui număr de 712 milioane acţiuni cu o valoare nominală de 0,1 RON. Potrivit ultimei raportări din 30 iunie, "Tender" SA era acţionarul majoritar al "Ardaf", cu o participaţie de 70,67%. Cotaţia titlurilor ARDF a atins un maxim de 0,43 RON/acţiune în aprilie, după care a scăzut până la 0,32 RON/acţiune, preţ la care s-a realizat şi ultima tranzacţie de ieri.

Cu titlurile "Automatica" SA Bucureşti s-au transferat ieri un număr de 203.000 acţiuni, însumând o valoare de 284.210 RON. Societatea produce echipamente de măsură, reglare şi control pentru procesele industriale. AGEA "Automatica" SA a fost convocată în 9 august pentru a decide majorarea capitalului social, prin aport în numerar cu suma de 2.500.000 RON, prin emiterea a 25 milioane acţiuni noi. Valoarea nominală a unei acţiuni noi va fi de 0,1 RON/acţiune. Potrivit datelor disponibile pe piaţă, Matriciuc Ion a raportat în data de 10 iulie, că vânduse toate acţiunile pe care le deţinea la această societate. Cursul acţiunilor a atins maximul de 1,79 RON/acţiune la începutul lunii iunie, după care a scăzut până la 1,4 RON/acţiune, preţ la care s-a perfectat şi ultimul transfer de ieri.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb