RASDAQ Valoarea transferurilor încheiate a fost redusă

Iulia Grosu
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital #Jurnal Bursier / 7 iunie 2004

Ultima şedinţă a săptămînii de pe piaţa Rasdaq a fost caracterizată de o valoare redusă a tranzacţiilor. La nivelul întregii pieţe, transferurile realizate au însumat 4,9 miliarde de lei, în scădere cu 57% comparativ cu ziua precedentă. Cei trei indici care urmăresc evoluţia cotaţiilor acţiunilor pe ansamblul pieţei şi la categoriile I şi II au înregistrat evoluţii contradictorii. Indicele general, Rasdaq Compozit, a crescut cu 0,26%, pînă la 1.337 de puncte. La categoria a doua a pieţei, indicele RAQ I a totalizat 1.527 de puncte, depăşind cu 1,77% nivelul din şedinţa anterioară. Singura scădere a cotaţiilor a fost consemnată la secţiunea a doua a pieţei, unde indicele RAQ II s-a depreciat cu 0,07%, pînă la 1.440 de puncte. Cele mai lichide titluri, în funcţie de valoarea tranzacţiilor, au fost "Dîmboviţa" Bucureşti (simbol DIOV) şi "Argus" Constanţa (simbol UARG), cu transferuri de aproximativ 250 milioane de lei. Capitalizarea pieţei Rasdaq se ridica vineri la 63.672 miliarde de lei ( 1.561 milioane de euro).

Valoarea tranzacţiilor perfectate pe piaţa Rasdaq, în săptămîna 31 mai - 4 iunie 2004, a însumat 94 miliarde de lei. În această perioadă, au fost transferate 16,7 milioane de acţiuni, prin intermediul a 1.425 de tranzacţii.

Cele mai tranzacţionate titluri, în funcţie de valoare, au fost cele ale societăţilor "Aparataj Electric" Titu (simbol APJE) - 44,5 miliarde de lei, "Metropolitan Leasing" Bucureşti (simbol FRAB) - 10,3 miliarde de lei şi "Braiconf" Brăila (simbol BRCR) - 6,1 miliarde de lei. Cu acţiunile "Argus" Constanţa (simbol UARG) s-au perfectat cele mai multe tranzacţii săptămîna trecută (89), urmate de titlurile "Prodlacta" Braşov (simbol PRAE) - 69 şi "Rompetrol" Bucureşti (simbol VEGA) - 58. Capitalizarea "Eurom Bank" Bucureşti (simbol EURB) s-a ridicat la 1.786 miliarde de lei (53 milioane de dolari) în ultima şedinţă a săptămînii, reprezentînd 2,81% din totalul pieţei. Societatea "Asigurare -Reasigurare Astra" Bucureşti (simbol ATRA) a ocupat locul 2 în topul companiilor cu cea mai ridicată capitalizare din piaţă. Compania a avut o capitalizare de 1.304 miliarde de lei (39 milioane de dolari), calculată la cursul din 25 mai 2004, cînd a fost consemnată ultima tranzacţionare. Capitalizarea "Alprom" Slatina (simbol ALPO) a fost de 1.110 miliarde de lei (33 milioane de dolari), echivalentul a 1,74% din totalul pieţei.

Săptămîna trecută au fost delistate acţiunile a 14 societăţi, care vor deveni de tip închis. Titlurile retrase de la tranzacţionare au fost "Vrancart" Adjud (simbol VRJU), "Perla Dunării" Giurgiu (simbol PEDU), "Avicola" Covasna (simbol AVAN), "Agromec" Sînmartin (simbol AOIA), "Columna" Tîrgu Jiu (simbol CLMA), "Comgen" Găeşti (simbol COGY), "Conired" Pucioasa (simbol COLO), "Ferma Stupini UTB" Braşov (simbol FRMA), "Procetel" Bucureşti (simbol PRCT), "Intertrans (Agrotransport Nord)" Satu Mare (simbol AGRD), "Informatica" Oradea (simbol INFQ), "IPC Romproiect" Bucureşti (simbol ININ), "Motorsam" Satu Mare (simbol MOTO) şi "Promex" Brăila (simbol PRMX). În acest moment sînt 2.114 de societăţi tranzacţionabile pe piaţa Rasdaq, informează un comunicat al acesteia.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb