RASDAQ Viitoarea cotare la BVB a "Condmag" atrage investitorii

E.D.
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital #Jurnal Bursier / 6 septembrie 2006

Transferurile a 1.768.244 titluri s-au încadrat ieri în normele "obişnuite". La fel şi valoarea de 1.155.472 lei. În timp ce volumul a crescut cu +11,72%, valoarea a fost mai mică cu -61,41% faţă de cea din sesiunea anterioară.

Ca valoare, "Hotel Club Estival" şi "Condmag" au dominat piaţa, cele două avînd peste 50% din valoarea totală tranzacţionată în cadrul şedinţei de marţi.

"Hotel Club Estival" 2002 Neptun, notat cu simbolul CLUB, a ţinut capul de afiş ieri, în condiţiile unei lichidităţi scăzute per total. După o urcare spectaculoasă a cotaţiei începînd cu data de 12 iulie pînă pe 31 august cînd a atins un maxim de 2,42 lei, valoarea CLUB a scăzut pînă la 2,2 lei/acţiune. Societatea are ca domeniu de activitate hotelurile, fiind tranzacţionată la categoria de bază a pieţei Rasdaq. Conform cu ultima raportare din 4 septembrie, societatea are ca acţionar majoritar "Star" SA cu 54,02%. Celelalte acţiuni sunt deţinute de "Certinvest" SRL cu 24,99% restul aparţinînd altor investitori.

"Condmag" SA (simbol COMI), producătorul de conducte pentru transportul petrolului şi gazelor naturale, a avut o evoluţie bună, fiind în aşteptarea listării la BVB. Acest lucru a atras atenţia mai multor fonduri de investiţii.

"Compania Hotelieră Intercontinental" SA Bucureşti, simbol RCHI, a contribuit la formarea volumului total cu cele 216.000 titluri transferate. Conform cu ultima raportare din 9 iunie 2005, acţionarii societăţii erau "RHIC Holding" cu 49,12%, "Lido" cu 11,89%, "Finmacht" cu 5,12% restul acţiunilor fiind deţinute de alţi investitori. Evoluţia cotaţiei titlurilor RCHI a fost una sinuoasă de la căderea din martie, neavînd vreo tendinţă clară de creştere sau scădere. Ultimul preţ de transfer a fost ieri de 0,133 lei/acţiune.

IAR SA Braşov (simbol IARV) şi-a păstrat comportamentul destul de bun din ultimele şedinţe, contribuind la valoarea totală cu suma de 59.800 lei. Societatea are un capital social de 47.197.132 lei, cu valoarea nominală de 2,5 lei. În cadrul sesiunii de marţi, preţul titlurilor IARV a fluctuat între 5,7 lei şi 6 lei/acţiune, cu ultimul transfer încheiat la 5,9 lei.

Ultima societate care a avut o valoare mai însemnată a tranferurilor a fost "Conpet" SA Ploieşti. Compania este specializată în transportul de ţiţei şi derivate ale acestuia prin conducte. Capitalul social este în sumă de 28.569.842 lei, fiind împărţit în acţiuni cu o valoare nominală de 3,3 lei. Cotaţia a fost una ascendentă în ultimele zile, cu o uşoară scădere în cadrul şedinţei de ieri. Ultimul transfer din sesiunea de ieri a fost perfectat la valoarea de 14,4 lei/acţiune.

Indicii Rasdaq nu au avut o evoluţie strălucită marţi, RAQ I şi RAQ II suferind scăderi de -0,90%, respectiv -0,82%. Singurul care a avut o apreciere a fost indicele care urmăreşte cotaţia tuturor acţiunilor de pe piaţă, Rasdaq-Compozit, care a crescut cu +0,49%.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb