Rata de absorbţie a fondurilor europene a urcat la 15%

C.P.
Ziarul BURSA #Fonduri Europene / 4 iunie 2013

Rata de absorbţie a fondurilor europene a ajuns, la sfârşitul lunii mai a acestui an, 15,18%, a anunţat, ieri, Ministerul Fondurilor Europene. Comparativ cu aprilie 2012, rata de absorbţie a crescut cu 103%.

Astfel, suma totală atrasă de ţara noastră din fondurile structurale şi de coeziune a ajuns la peste 2,9 miliarde de euro la sfârşitul lunii mai 2013, în creştere cu 32% faţă de valoarea înregistrată în decembrie 2012, respectiv cu 103% faţă de aprilie 2012.

Ministrul Fondurilor Europene, Eugen Teodorovici, a declarat: "Rata de absorbţie este în prezent dublă faţă cea înregistrată la sfârşitul lunii aprilie 2012, fapt care demonstrează că măsurile adoptate în aceasta perioadă de Guvernul României au avut impact. Minis­terul Fondurilor Europene şi celelalte instituţii ale statului român implicate în utilizarea banilor europeni vor continua să implementeze toate măsurile necesare pentru a asigura accelerarea ratei de absorbţie a fondurilor UE".

În ultimele zile din luna mai, Comisia Europeană a rambursat României noi fonduri în valoare de aproximativ 155 de milioane de euro. Suma menţionată a fost încasată prin intermediul Programului Operaţional Sectorial Mediu - peste 116,4 milioane de euro, Programului Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane - peste 37,7 milioane de euro, respectiv Programul Operaţional Asistenţă Tehnică - aproximativ 0,7 milioane de euro.

Domnul Teodorovici estimează că Programului Operaţional Sectorial Creşterea Competitivităţii Economice (POS CCE) va fi deblocat în cel mai scurt timp. În prezent, acest program ocupă penultimul loc în clasamentul celor şapte Programe Operaţionale din punct de vedere al ratei de absorbţie - 6,77%, însă plăţile către beneficiari reprezintă peste 24% din alocarea UE.

Până la data de 31 mai a acestui an, au fost încheiate 2.671 contracte de finanţare pentru utilizarea fondurilor europene alocate României prin intermediul POS CCE, în valoare de aproxiv 14 miliarde lei (3,24 miliarde euro). Din această sumă, fondurile europene reprezintă 8,26 miliarde lei (1,92 miliarde euro).

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

17 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9738
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4662
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2921
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9047
Gram de aur (XAU)Gram de aur369.6415

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb