Rata locurilor de muncă vacante a ajuns la 0,70% în trimestrul al doilea

F.A.
Macroeconomie / 29 august 2013

Rata locurilor de muncă vacante a fost, în trimestrul al doilea trimestru, de 0,70%, în creştere cu 0,04 puncte procentuale faţă de trimestrul precedent, conform unui comunicat al Institutului Naţional de Statistică (INS).

Comparativ cu acelaşi trimestru al anului 2012, rata locurilor de muncă vacante a crescut cu 0,11 puncte procentuale.

Numărul locurilor de muncă vacante a fost de 30.100, în creştere cu 2.100 locuri de muncă vacante faţă de trimestrul anterior. În comparaţie cu trimestrul similar al anului 2012, numărul locurilor de muncă vacante a crescut cu 5.400.

În trimestrul al doilea al anului acesta, cele mai mari rate ale locurilor de muncă vacante s-au înregistrat în activităţile de spectacole, culturale şi recreative (3,43%), alte activităţi de servicii (2,76%), respectiv în administraţie publică (1,61%).

La polul opus, cu cele mai mici valori ale ratei locurilor de muncă vacante s-au regăsit activităţile de învăţământ (0,13%), producţia şi furnizarea de energie electrică şi termică, gaze, apă caldă şi aer condiţionat (0,14%), respectiv cele din industria extractivă (0,15%).

Ca şi în trimestrul precedent, în industria prelucrătoare s-a concentrat mai puţin de o treime (9.800 locuri vacante) din numărul total al locurilor de muncă vacante, iar rata a luat valoarea de 0,94%. Sectorul bugetar a însumat puţin peste o pătrime din numărul total al locurilor de muncă vacante. Astfel, 3.900 locuri vacante se regăsesc în administraţie publică, 3.400 locuri vacante în sănătate şi asistenţă socială, iar 500 locuri vacante în învăţământ.

Potrivit INS, angajatorii au prezentat cea mai redusă cerere de forţă de muncă salariată în producţia şi furnizarea de energie electrică şi termică, gaze, apă caldă şi aer condiţionat, tranzacţii imobiliare, respectiv în industria extractivă (100 locuri vacante pentru fiecare în parte).

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

28 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9735
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5981
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3070
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9688
Gram de aur (XAU)Gram de aur403.6543

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
ccib.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
fleetconference.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb