Ratingul de viabilitate al Băncii Transilvania, îmbunătăţit

M.D.
Bănci-Asigurări / 30 mai 2018

Ratingul de viabilitate al Băncii Transilvania, îmbunătăţit

Agenţia de evaluare financiară Fitch Ratings a îmbunătăţit ratingul pentru finanţări pe termen lung al Băncii Transilvania (BT), de la "BB" la "BB plus", şi de asemenea a confirmat ratingurile pentru alte trei bănci româneşti: Banca Comercială Romană S.A. (BCR) şi BRD-Groupe Societe Generale S.A. (BRD) la "BBB plus" şi UniCredit Bank S.A. la "BBB minus", perspectiva asociată tuturor ratingurilor fiind una stabilă, informează un comunicat de presă, transmite Agerpres.

De asemenea, Fitch a îmbunătăţit ratingul de viabilitate al Băncii Transilvania la 'bb plus' de la 'bb' şi cel al UniCredit Bank S.A. la 'bb' de la 'bb minus'. Ratingul de viabilitate al BCR a fost confirmat la 'bb plus'.

Potrivit agenţiei de evaluare, îmbunătăţirea ratingului pentru finanţări pe termen lung al Băncii Transilvania reflectă îmbunătăţirea ratingului său de viabilitate. În cazul, BCR, BRD şi UniCredit Bank S.A. confirmarea ratingurilor se bazează pe posibilul sprijin de care ar putea beneficia din partea băncilor mamă, Erste Group Bank AG, Societe Generale S.A. şi Unicredit SpA.

Potrivit analiştilor de la Fitch, ratingurile pentru finanţări pe termen lung ale BCR şi UniCredit Bank sunt sensibile la capacitatea şi disponibilitatea băncilor mamă de a oferi sprijin în situaţia în care va fi nevoie. Ratingul pe termen lung al BCR ar putea fi îmbunătăţit numai în cazul în care atât ratingul de ţară al României cât şi ratingul grupului mamă Erste Group Bank AG vor fi îmbunătăţite, în sens invers ratingul BCR va fi coborât dacă fie ratingul României fie ratingul Erste va fi retrogradat.

Ratingul pe termen lung al BRD este sensibil în principal la modificarea plafonului de ţară al României. Pe de altă parte, o modificare cu o treaptă a ratingului grupului mamă Societe Generale S.A. ar putea să nu aibă niciun impact asupra ratingului pe termen lung al BRD.

În ceea ce priveşte posibilitatea unei îmbunătăţiri a ratingului de viabilitate a băncilor româneşti peste categoria 'bb', aceasta este una limitată având în vedere opinia Fitch că mediul operaţional în România rămâne destul de volatil şi vulnerabil la şocurile externe, în pofida relansării ciclice care în prezent susţine indicatorii financiari ai băncilor. În schimb, ratingul de viabilitate al celor trei bănci ar putea fi retrogradat dacă un mediu operaţional mai slab sau o creştere semnificativă a apetitului de risc se va traduce printr-o deteriorare semnificativă a calităţii activelor şi a capitalizării băncilor.

Opinia Cititorului ( 5 )

  1. ASF-ul poate vedea ce se intampla cu actiunile TLV ? Vedeti evolutia graficului.Scade excesiv,chiar si azi,acum dupa ce s-a anuntat ratingul excelent al bancii,cel mai bun din piata!!! Pate cerceta,vedea DACA sunt interventii si de unde,daca se face 'suveica'.Ciudat e ca se intampla acum cand banca are nevoie de lichiditate pana ib 15 iunie...,si nu cred ca are nici o legatura cu asta.Dar pot ramane captivi actionari pe un termen oarecare.

    1. daia e bursa sa mai si scada

      daia e bursa sa mai si scada

      de regula dupa stabilirea div. au loc mici scaderi atat la noi cat si afara(vazi evolutiile anuale in aceasta perioada)

      Astfel de 'miscari' cu o amplitudine exagerata indeparteaza investitorii de la bursa si atunci ne mai si miram dece nu vin investitorii,dece altora li se face lehamite si pleaca.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

10 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9742
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5050
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3163
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9016
Gram de aur (XAU)Gram de aur362.8761

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb