RAZVAN PAŞOL, CEO-UL SAI PATRIA ASSET MANAGEMENT:  "Activele administrate de companie au crescut cu 117%, în 2021"

Andrei Iacomi
Piaţa de Capital / 18 ianuarie 2022

Răzvan Paşol, Directorul General al SAI Patria Asset Management

Răzvan Paşol, Directorul General al SAI Patria Asset Management

"Ne aşteptăm la o creştere cu două cifre în 2022, sprijinită de noua platformă de tranzacţionare online"

Activele administrate de SAI Patria Asset Management, companie din Grupul Patria Bank, au atins nivelul de 102,6 milioane de lei, anul trecut, în creştere cu 117%, faţă de finalul lui 2020, se arată într-un comunicat al companiei remis, astăzi, Redacţiei.

De asemenea, fondul anunţă lansarea unei noi platforme de tranzacţionare online, ce oferă acces la patru din cele cinci fonduri de investiţii administrate de Patria Asset Management: Patria Global, un fond divesificat în lei, cu un nivel de risc scăzut-mediu şi un câştig adus investitorilor de +10,5%, în 2021; Patria Stock, un fond în lei, cu expunere mai ridicată pe acţiuni listate la bursă, un nivel de risc mediu-ridicat şi o performanţă de +14,8%, în 2021; Patria Obligaţiuni, un fond de instrumente cu venit fix în lei, pentru investiţii pe termen scurt, cu un nivel de risc scăzut şi o performanţă de +2,41%, în 2021 şi Patria Euro Obligaţiuni, un fond de instrumente cu venit fix, în euro, cu un nivel de risc scăzut şi o performanţă de +1,89%, în 2021.

Cel de-al cincilea fond administrat, ETF BET Patria-Tradeville, preluat de SAI Patria Asset Management în luna aprilie 2021, este singurul fond de tip Exchange Traded Fund din ţara noastră şi este listat la Bursa de Valori Bucureşti. Fondul urmăreşte structura indicelui BET al Bursei de Valori Bucureşti şi a înregistrat un randament pozitiv de +36,2%, în 2021.

Răzvan Paşol, Directorul General al SAI Patria Asset Management, a spus: "Creşterea pieţei fondurilor de investiţii şi a numărului de investitori poate fi accelerată prin simplificarea modalităţii în care oamenii pot investi în fonduri, alături de efortul continuu de creştere a nivelului de transparenţă şi vizibilitate în rândul publicului. Începem să vedem şi în România un interes în creştere pentru aceste instrumente din partea celor care îşi doresc mai mult de la economiile lor. Patria Asset Management a înregistrat o creştere de 126% a numărului investitorilor în fondurile sale pe parcursul anului 2021, atât pe fondul preluării administrării ETF BET Patria-Tradeville cât şi considerând randamentele obţinute".

SAI Patria Asset Management este parte din Grupul Patria Bank care are ca acţionar majoritar Fondul de Investiţii Emerging Europe Accession Fund (EEAF), un fond de private equity ai cărui principali investitori sunt BERD (Banca Europeană de Reconstrucţie şi Dezvoltare), FEI (Fondul European de Investiţii, parte a Grupului Băncii Europene pentru Investiţii), DEG (Banca de Dezvoltare, parte a grupului bancar KFW) si BSTDB (Banca de Dezvoltare a Regiunii Mării Negre). Din Grupul Patria Bank mai fac parte Patria Bank SA şi Patria Credit IFN SA.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb