"RCB Consulting & Development" susţine că piaţa imobiliară trece printr-un blocaj

A.G.R.
Ziarul BURSA #Companii #Imobiliare / 24 septembrie 2008

Cel mai mare dezvoltator imobiliar din zona Transilvaniei, "RCB Consulting & Development" SRL Sâncraiu de Mureş, parte a grupului de firme "Benţa", susţine că, în momentul de faţă, există o blocare a pieţei imobiliare. Remus Benţa jr., directorul companiei, a declarat: "Dacă anul trecut se vindeau 70 de apartamente pe lună, anul acesta probabil se vând şapte apartamente pe lună. În ceea ce priveşte proiectele noastre, noi suntem în grafic atât din punct de vedere al vânzărilor, cât şi din punct de vedere al execuţiilor. Anul trecut am început un proiect de anvergură în Târgu Mureş, de 40 milioane de euro, de 280 unităţi locative plus 10.000 mp de spaţii comerciale la parterul blocurilor".

Potrivit Agerpres, domnul Benţa a precizat că este o perioadă destul de dificilă a pieţei imobiliare, mai ales că fiecare om de afaceri, chiar dacă nu a derulat proiecte imobiliare, îşi exprimă o opinie despre piaţă, "iar aceste opinii nu prevăd un viitor extrem de roz într-un termen scurt al acestui business".

Directorul "RCB Consulting & Development" consideră: "Este absolut corect ce se întâmplă. Noi suntem extrem de emoţionali şi dacă iese cineva la radio sau televiziune şi spune că se prăbuşeşte piaţa imobiliară, toată lumea stagnează şi aşteaptă să vadă ce se întâmplă. Pentru toate proiectele pe care avem autorizaţie de construcţie, avem şi finanţare. Nu am oprit nici un proiect şi nici nu intenţionăm s-o facem".

Remus Benţa jr. preconizează o scădere a pieţei apartamentelor vechi, întrucât, în momentul de faţă, un apartament vechi, construit în 1985, are acelaşi preţ, poate chiar mai mare, decât un apartament construit în 2004 sau 2008. Domnia sa a făcut referire la anomalia pieţei imobiliare, cel puţin din Târgu Mureş, unde statisticile arată că preţul unui metru pătrat într-un bloc nou construit este de 930 euro, în timp ce în blocul vechi este 1.300 de euro.

Experţii imobiliari din Târgu Mureş susţin că în municipiu au căutare mai mare blocurile noi datorită preţului, iar la blocurile vechi se constată o scădere de 20% a tranzacţiilor şi o tendinţă descendentă a preţurilor.

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb