Compania RCS-RDS, unul dintre cei mai importanţi jucători din piaţa telecom şi media, a înregistrat, în prima jumătate a anului trecut, pierderi de 113,46 milioane lei, echivalentul a peste 25 milioane euro, potrivit informaţiilor ofertei de preluare voluntară de către RCS a acţiunilor UCR Bucureşti. Afacerile companiei de telecom au totalizat peste un miliard lei, pentru aceeaşi perioadă.
În 2012, potrivit datelor Ministerului Finanţelor Publice, RCS-RDS a trecut pe profit (88 de milioane de lei), după ce, în 2011, compania anunţase o pierdere de 12,5 milioane de lei.
În prospectul emisiunii de obligaţiuni derulată de companie pe pieţele externe în octombrie, RCS-RDS a raportat, în perioada iunie 2012-iunie 2013, un profit operaţional ajustat de 258 de milioane de euro şi venituri totale în valoare de 629 de milioane de euro. Compania de cablu a reuşit să vândă, la sfârşitul lunii octombrie, pe piaţa externă, obligaţiuni în valoare totală de 450 de milioane de euro şi să contracteze credite de 300 de milioane de euro.
Acţionarii RCS-RDS au aprobat, în luna mai a anului curent, pentru o perioadă de maximum 10 ani, contractarea de finanţări totale de până la 800 de milioane de euro. Potrivit hotărârii, fondurile vor fi utilizate pentru restructurarea angajamentelor de finanţare actuale ale companiei.
• RCS-RDS cumpără cu 1,3 milioane euro fabrica UCR
Compania RCS-RDS oferă 5,8 milioane lei (1,3 milioane euro) pentru achiziţionarea fostei fabrici de încălţăminte UCR Bucureşti.
Preţul plătit per acţiune este de 25 lei, în condiţiile în care, în luna octombrie, o acţiune a UCR valora 1,5 lei, se arată în oferta de preluare voluntară postată pe site-ul Bursei de Valori Bucureşti.
Deşi vrea 100% din companie, RCS&RDS vizează achiziţionarea a peste 90% din acţiunile obiect al ofertei sau, în caz contrar, cumpărarea ulterioară de acţiuni astfel încât să dobândească peste 95% din acţiunile UCR, ca să poată delista compania.
Potrivit unor surse din piaţă, RCS-RDS a urmărit imobilul fostei fabrici UCR, din şoseaua Panduri 71 din Capitală, acolo unde, în prezent, îşi desfăşoară activitatea Digi24, post de televiziune al RCS. În prezent, Digi24 plăteşte chirie fabricii UCR.
Potrivit documentului, "RCS-RDS vizează schimbarea obiectului de activitate al companiei emitente şi încetarea activităţii principale". De asemenea, în document se mai specifică faptul că "reconversia profesională a unora dintre actualii salariaţi este posibilă, dar nu este garantată".
Medintu Daniela-Nicoleta este acţionarul majoritar al UCR Bucureşti. Domnia sa deţine 86,52% din companie.
• Ioan Bendei, din nou administrator al RCS&RDS
Ioan Bendei a fost reales în luna septembrie 2012 administrator al RCS&RDS, după ce, cu o lună înainte, acesta demisionase din funcţie. Potrivit Monitorului Oficial din data de 14.11.2013, Consiliul de administraţie al RCS&RDS SA a luat act de demisia lui Ioan Bendei, înaintată în data de 07.08.2013, în locul acestuia fiind numit administrator interimar Emil Jugaru, pentru o perioadă "de cel mult două luni".
După trei zile, Monitorul Oficial a anunţat alegerea din nou în funcţia de administrator a lui Ioan Bendei, mandat care va dura până la 27.05.2015.
Numele lui Ioan Bendei este legat de dosarul "Şantajul", în care au fost implicaţi mai mulţi oameni din cadrul Antena Group.
1. fără titlu
(mesaj trimis de dana în data de 06.01.2014, 08:55)
Uite Bendei, nu-i Bendei! Reabilitat si spalat va duce compania pe culmile profitului...
2. deocamdata nu e nici o OPP
(mesaj trimis de gogu în data de 06.01.2014, 09:56)
deocamdata e doar un anunt preliminar privind lansarea unei OPP. RCS&RDS va lansa oferta pana la 31.01.2014 la un pret MINIM de 25 lei/actiune. fiti mai rigurosi , suunteti BURSA , nu CANCAN