REACŢIA EADS LA DECLARAŢIILE PREMIERULUI TĂRICEANU:  "Informaţiile suplimentare vor clarifica situaţia"

Ziarul BURSA #Politică / 18 ianuarie 2005

Conducerea concernului aero-spaţial EADS va colabora cu noul guvern de la Bucureşti. Promisiunile din campania electorală încep să prindă contur. Vineri, premierul Călin Popescu Tăriceanu a anunţat că guvernul va analiza modul în care au fost acordate contractele încheiate de fostul Cabinet cu firmele Bechtel, Vinci şi EADS. Dintre toate acestea, proiectul acordat concernului european EADS are cea mai mare valoare: 650 de milioane de euro cu opţiunea unei suplimentări de 350 de milioane. Costurile şi modul în care a fost parafat contractul cu EADS vor intra foarte curînd în atenţia Guvernului, a anunţat premierul român, Călin Popescu Tăriceanu. Din seria celor trei proiecte pe care noul Cabinet vrea să le verifice, cel acordat concernului aero-spaţial EADS are o importanţă aparte. În primul rînd, este vorba despre costuri totale care vor ajunge la aproape un miliard de euro. În al doilea rînd, echipamentele de modernizare şi securizare a graniţei prevăzute în contract sunt necesare pentru ca România să poată adera la Uniunea Europeană. Declaraţia premierului Tăriceanu dovedeşte că sunt necesare mai multe informaţii, a declarat Michael Meissner, vicepreşedintele departamentului de relaţii externe din cadrul concernului.

"Suntem în orice moment disponibili pentru discuţii privind contractul încheiat între EADS şi guvernul României, anul trecut, la 12 august. Contractul respectă, evident, legislaţia română şi a fost verificat pentru prezentarea proiectelor prin licitaţie. Nu credem că vor exista nici un fel de dificultăţi din acest punct de vedere", a spus Meissner, citat de Rompres. Specialiştii EADS lucrează deja la punerea în practică a sarcinilor asumate prin contractul semnat. Michael Meissner, care se află de altfel aproape săptămînal la Bucureşti, detaliază: "Lucrăm de mai multe luni şi am lucrat chiar şi în perioada campaniei electorale, precum şi în ultimele săptămîni cu unitatea de program pentru a aplica prevederile contractului. Trebuie să finalizăm pînă în 2007 prima fază a proiectului, pentru a facilita aderarea României la Uniunea Europeană. Există contacte şi cu noul guvern. Este însă de înţeles că fiecare ministru doreşte să verifice situaţia din ministerul pe care îl va conduce înainte de a-şi prelua prerogativele. Declaraţia primului ministru atestă, din punctul nostru de vedere, că sunt necesare informaţii suplimentare. Vom sta la dispoziţie cu toate datele necesare", a ţinut să dea asigurări reprezentatul conducerii EADS.

Întrebat despre modul în care a fost acordat contractul, despre caracterul licitaţiei, Michael Meissner, a spus: "A fost o licitaţie bazată pe criterii de calitate". Rezultatele acţiunii demarate de Guvernul de la Bucureşti sunt aşteptate cu interes nu doar de români, ci şi de opinia publică internaţională.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb