Reacţia Eurohold la articolul din Libertatea

G.D.
Bănci-Asigurări / 30 martie 2023

Reacţia Eurohold la articolul din Libertatea

"Referitor la articolele recente despre Euroins România şi EIG Re în Libertatea, Eurohold Bulgaria AD declară următoarele:

Din nou, documentele Euroins România sunt publicate cu intenţia de distragere a atenţiei, dezinformare şi manipulare. Documentele la care se referă Libertatea, care sunt prezentate ca fiind interne, au fost furnizate anterior tuturor autorităţilor şi instituţiilor de reglementare relevante, inclusiv ASF.

Aşa cum a fost deja anunţat public şi în conformitate cu instrucţiunile unui raport emis de ASF, pe 9 februarie 2023, Euroins România a semnat un contract de reasigurare cu EIG Re, parte a grupului Euroins Insurance Group AD. Acest contract de reasigurare este standard pentru toate grupurile de asigurări de top din Europa şi respectă pe deplin cerinţele ASF.

Conform contractului de reasigurare şi în conformitate cu practica şi normele internaţionale în reasigurare, Euroins Romania plăteşte EIG Re o primă în baza acestui contract. De asemenea, EIG Re primeşte active de la Euroins România, dar în acelaşi timp îşi asumă şi PASIVELE EIG Re, care la data încheierii acordului se ridicau la peste 2,76 miliarde de lei. Potrivit contractului de reasigurare semnat, EIG Re a fost obligată să plătească suplimentar cu 1 miliard de lei peste această sumă în cazul unor plăţi suplimentare care ar avea loc, precum şi să acopere 87% din daunele din portofoliul Euroins România în 2023. Contractul de reasigurare cu EIG Re este retroactiv şi valabil de la 1 ianuarie 2023. Doar pentru perioada 1 ianuarie 2023 - 17 martie 2023, suma plătită în baza acestui contract a fost de peste 450 milioane lei.

Pentru 2022, Euroins România a înregistrat prime brute subscrise în valoare de peste 2 miliarde de lei, dar a plătit daune de peste 1,6 miliarde de lei. Peste 1 miliard de lei din această sumă a fost primit de la reasigurători în cadrul aceloraşi contracte la care ASF a avut obiecţii în 2023.

Textul cu care Libertatea descrie operaţiunile şi instrumentele financiare ale Euroins România evidenţiază lipsă de cunoştinţe în domeniul asigurărilor.

Ultimele articole din Libertatea fac parte din campania de dezinformare care a fost lansată împotriva Euroins România şi care are ca scop muşamalizarea unor abuzuri din interiorul ASF. Aceste acţiuni abuzive au reuşit să-i inducă în eroare şi pe ceilalţi membri ai consiliului de administraţie al autorităţii române de reglementare. Acţiunile ulterioare întreprinse împotriva Euroins România de către autoritatea de reglementare - revocarea licenţei şi dosar pentru o procedură de faliment, se bazează exact pe aceste abuzuri.

Eurohold şi EIG Re îşi rezervă dreptul de a furniza informaţii suplimentare şi dovezi cu privire la abuzurile comise de angajaţii ASF în zilele următoare", transmite Eurohold.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

17 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9738
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4662
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2921
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9047
Gram de aur (XAU)Gram de aur369.6415

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb