• Situaţia priveşte doar operaţiunile din SUA
• Compania are datorii de 1,6 miliarde dolari
"Reader"s Digest Association" Inc., editura care publică revista "Reader"s Digest" în Statele Unite, va fi plasată sub protecţia Legii falimentului, dar măsura nu priveşte activităţile derulate de grup în alte ţări.
"Reader"s Digest Association" a anunţat că acordul de restructurare la care a ajuns cu creditorii prevede ca o parte importantă din datoriile sale, care se ridică la 1,6 miliarde dolari, să fie convertite în acţiuni.
"Societatea are mărci şi produse puternice, o poziţie de lider pe numeroase pieţe din lume şi un plan solid pentru viitor", a declarat preşedintele "Reader"s Digest", Mary Berner, adăugând: "Restructurarea datoriei ne va permite să dispunem de flexibilitate financiară, ca să ne putem continua creşterea şi iniţiativele de schimbare".
Cu sediul în Pleasantville (statul New York), "Reader"s Digest" a fost cumpărată de holdingul de investiţii "Ripplewood", în martie 2007. Societatea publică din 1922 în total 94 de reviste, dintre care 50 de ediţii în străinătate ale principalului său titlu, "Reader"s Digest", în 21 de limbi.
La sfârşitul lunii ianuarie, grupul a anunţat concedierea a 8% dintre angajaţi, ca măsură de prevenire a efectelor negative ale crizei financiare. Potrivit cifrelor de atunci, numărul total al salariaţilor "Reader"s Digest" era de 6.000.
În luna martie a acestui an a apărut informaţia potrivit căreia "Reader"s Digest" a angajat compania de avocatură "Kirkland & Ellis" pentru pregătirea procedurilor de declarare a falimentului.
În România, "Reader"s Digest" s-a lansat în primăvara anului 2004, când a fost înfiinţată editura din Bucureşti, potrivit site-ului "Reader"s Digest" România. În octombrie 2005, a fost lansată ediţia în limba română a revistei "Reader"s Digest". Ulterior au fost tipărite şi alte titluri.