Realitatea în mai multe exemplare

D.N.
Ziarul BURSA #Companii #Media-Advertising / 25 octombrie 2011

Realitatea în mai multe exemplare

Scandalul de la Realitatea TV, dintre proprietarul Elan Schwartzenberg şi managerul Sebastian Ghiţă, a intrat în faza finală. De ieri exis-tă două posturi asemănătoare, chiar şi cabliştii având nevoie de câteva ore pentru a se lămuri care este diferenţa între Realitatea TV (Schwartzen-berg) şi RTV (Ghiţă). Elan Schwartzenberg, proprietarul Realitatea Media, a anunţat că Realitatea TV continuă să emită ca şi până în prezent, însă dintr-un nou sediu - cel de la Willbrook.

Elan Schwartzenberg a ţinut să facă precizări legate de ce se întâmplă cu Realitatea TV, trimiţând mai multe săgeţi către Sebastian Ghiţă şi o parte din ziariştii care au rămas alături de acesta: "Cea mai mare dorinţă pe care o am este ca această conferinţă să fie ultima pe care o ţin personal des-pre Realitatea, până când voi anunţa, peste zece ani, că am vândut-o. Ne vom îndeplini toate obligaţiile faţă de parteneri şi angajaţi. Doresc să ieşim cât mai repede din această procedură de reorganizare judiciară. Sperăm ca până de Crăciun să finalizăm totul aici, mai avem echipamente de recuperat din vechiul sediu. Dacă nu reuşim să recuperăm totul de acolo, suntem pregătiţi cu alte echipamente, pe care le vom avea aici în două săptămâni. Există un grup extrem de puternic financiar din străinătate în spatele meu, în special din Israel. Îi ofer aici lui Sebas-tian Ghiţă şansa de a se reabilita: dacă este capabil să vină să-şi ceară scuze fiecărui membru al acestei echipe, şi ei îl iartă, cine sunt eu să spun că nu este în regulă? Ghiţă poate face un pas lateral începând de azi, şi controlul echipamentului poate reveni lui Sergiu Toader şi Sorin Enache. Au fost făcute toate presiunile posibile asupra mea, asupra echipei şi asupra Rovigo pentru a face altceva decât ceea ce este în spiritul legii. Cu mai puţin de 5 milioane euro vom reuşi să rezolvăm toate datoriile. Şi pot să vă garantez că am aceşti bani. O dată terminată această acţiune normală de intrare în posesie a ceva ce-mi aparţine, vom trece la restructurarea a ce mai avem în grup: Radio Guerilla, Realitatea FM, Money Channel, Monopoly etc. Referitor la informaţiile că de la birourile Realitatea Media din Casa Presei au fost luate documente, lucru cercetat de Poliţie: puteţi să-mi explicaţi cum se poate da o spargere într-o clădire care e a statului, să pleci cu două dube? Încep să-mi pun semne de întrebare".

Potrivit lui Schwartzenberg, telespectatorii pot să vadă în continuare Realitatea TV aşa cum s-au obişnuit, în grilele tuturor operatorilor de cablu din România. Realitatea TV este în acelaşi loc pe telecomandă. Pentru câteva ore, RTV - Ghiţă a putut fi recepţionat în anumite judeţe, precum Constanţa, Cluj şi Caraş Severin pe aceleaşi coordonate ale cabliştilor, sporind confuzia.

Echipa Realitatea TV este condusă de Sorin Enache, directorul general al postului, şi Sergiu Toader, care s-a întors în România pentru a coordona echipa care a rămas de partea lui Elan Schwartzenberg.

Realitatea Media a informat CNA duminică seara, printr-o adresă, privind mutarea studiourilor Realitatea TV în clădirea Willbrook, a declarat preşedintele acestei instituţii, Răs-van Popescu: "Nu este un lucru foarte grav modificarea studiourilor societăţii. Ei au licenţă, programul este autorizat de CNA, sediul social este neschimbat, proprietarul nu s-a schimbat. O să trimitem astăzi un inspector la noile studiouri (ale Realitatea TV, n.r.)". Astfel, CNA va analiza în şedinţa de astăzi dacă se impune vreo sancţiune în cazul Realitatea TV, care duminică la ora 18.00 a început să emită din noile studiouri. În aceeaşi şedinţă se va analiza şi cazul postului RTV, deţinut de societatea Ridzone Computers SRL, în spatele căruia s-ar afla Sebastian Ghiţă, fos-tul manager al Realitatea TV. Răs-van Popescu a precizat că nu ştie dacă postul RTV emite în prezent pe vreo reţea de cablu din ţară şi, dacă emite, care este programul transmis. De asemenea, potrivit lui Popescu, nu se ştie în momentul de faţă din ce studiouri emite RTV. În cazul în care postul emite de la Piaţa Presei Libere (din fostele studiouri Realitatea TV), RTV ar fi în aceeaşi situaţie cu Realitatea TV care şi-a mutat studiourile fără să aibă aprobarea CNA. Fostul sediu al Realitatea TV, cel de la Piaţa Presei Libere, este închiriat de compania Asesoft, controlată de Sebastian Ghiţă, fos-tul manager al Realitatea. Instituţia va solicita tuturor inspectorilor săi din ţară să verifice dacă se retransmite Realitatea TV sau RTV pe reţelele de cablu din zonele respective.

Scandalul iscat în jurul Realităţii TV a implicat, tangenţial, şi celelalte entităţi media ale grupului. De altfel, chiar Elan Schwartzenberg a declarat că până la sfârşitul anului se va ocupa şi de restructurarea celorlalte părţi ale trustului pe care l-a preluat de la Sorin Ovidiu Vîntu: "Vom trece la restructurarea a ce mai avem în grup: Radio Guerilla, Realitatea FM, Money Channel, Monopoly etc". Cu toate acestea, cei de la Money Channel nu se consideră absolut deloc afectaţi de războiul Ghiţă - Schwartzenberg. "Toată această agitaţie nu ne atinge în niciun fel. Noi funcţionăm foarte bine, nu avem nicio problemă. Nu se pune problema să ne mutăm din actualul sediu", ne-a declarat Sorin Freciu. După cum se ştie, în luna iunie, Realitatea Media i-a vândut lui Sorin Freciu - care deţinea la acea dată 20% din capitalul social al postului de televiziune - restul de 80%, pentru care acesta a plătit doar 22.000 de lei (circa 5.000 euro).

Opinia Cititorului ( 2 )

  1. Felicitari Ghita. Daca oamenii au decis sa ramina cu tine inseamna ca ai facut totusi ceva bun. Oricum TU VEI REUSI.

    1. De ce nu ii transmiti lui Ghita pupicul? Aici s-a facut un articol pe tema...

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb