Realizatoarea Marina Almăşan intenţionează să intre în greva foamei "din cauza abuzurilor la care este supusă de conducerea TVR"

J.P.
Miscellanea / 26 februarie 2021

Realizatoarea Marina Almăşan intenţionează să intre în greva foamei "din cauza abuzurilor la care este supusă de conducerea TVR"

Realizatoarea Marina Almăşan, în calitate de membru MediaSind TVR, a solicitat sprijinul organizaţiei din cauza presiunilor la care este supusă din partea conducerii Societăţii Române de Televiziune, se arată într-un comunicat remis de Sindicatul Român al Jurnaliştilor MediaSind.

După ce a publicat pe blogul personal femeide10.ro articolul Vântul Schimbării la TVR, aceasta a primit o Notificare semnată de coordonatoarea Departamentului Juridic, Roxana Ionescu şi de coordonatoarea Direcţiei Programe, Carla Tompea, prin care este somată să "retracteze, ca având conţinut defăimător, articolul menţionat, să notifice publicaţiile media care au preluat articolul, referitor la retractarea acestuia şi să formuleze dezminţiri publice."

Marina Almăşan a remis o sesizare în care spune că este "victima unui nou abuz din partea doamnei PDG şi a echipei sale"

Conform sesizării, joi 18 februarie, CD al TVR a aprobat semnarea unui nou contract de coproductie TVR-CONTERA MEDIA pentru un nou sezon al emisiunii "Femei de 10, Bărbaţi de 10", difuzată in fiecare sambata, in intervalul 15-17, pe TVR2.

Vineri, 19 februarie Almăşan spune că a primit o notificare a Oficiului Juridic prin care i se reproşează că un editorial publicat de aceasta pe site-ul PERSONAL "Femeide10.ro" este defăimător la adresa instituţiei şi angajaţilor săi, încălcand o serie de articole de lege şi regulamente. I se cerea retractarea şi dezminţirea celor afirmate în editorial, dându-i-se de înţeles că altminteri noul contract nu va mai fi semnat.

"Deşi articolul respectiv nu a încălcat niciunul din regulamentele şi legile menţionate de juriştii TVR, am fost de acord ca, pentru a dezamorsa situaţia, să mă plasez în ridicola situaţie de a publica pe acelaşi site un nou articol, care să dezmintă conţinutul primului şi, prin urmare, să laude prestaţia celor criticaţi în editorialul iniţial. Replica a fost aşadar publicată in ziua de 21 februarie.

Nici până astăzi însă, deşi suntem pe ultima sută de metri înainte de începerea noii grile contractul nostru nu a fost semnat. Nici Canalul TVR2 şi nici Direcţia Programe nu au primit niciun răspuns la notificarea trimisa cu două zile în urmă Oficiului Juridic , in care solicitau rezolvarea problemei, fiind periclitată producţia emisiunii din noua grilă.

Menţionez că până la prima zi de filmare ( 10 martie) au rămas mai puţin de două săptămâni, că deja avem contracte semnate cu 12 finanţatori anul acesta am primit buget ZERO, pt cheltuielile directe!) şi că avem deja antamaţi toţi invitaţii primelor două ediţii. Orice întârziere ( ca să nu mai vorbim de interzicere) este de natură să compromită calitatea emisiunii, dar şi imaginea TVR în ochii companiilor finanţatoare şi ai invitaţilor săi.

Nu ştiu exact care este "jocul" Conducerii, posibil doreste ca, prin mine, scoţându-mi emisiunea deja aprobată de pe post, sa "dea o lecţie" tuturor angajaţilor care cutează să-şi spună liber opinia şi să se revolte împotriva situaţiei dramatice în care a ajuns instituţia noastră.

Vă mărturisesc că , personal, după 30 de ani de activitate în TVR, consider că ceea ce mi se întâmplă este o batjocură fără margini şi, din nefericire, nu este singulară. Va anunţ , pe această cale că, dacă aceasta atitudine de sfidare a muncii unei întregi echipe şi de "punere a pumnului în gură" nu încetează, mă gandesc tot mai serios la declanşarea unei greve a foamei, ca o ultimă soluţie, întrucât niciuna din formele de protest anterioare, la care am apelat şi eu, şi colegii mei, nu au avut niciun efect. Prin aceasta consider că voi da glas şi nemulţumirilor altor mulţi profesionişti din TVR care au suferit în tăcere, în toţi aceşti ani, ca urmare a acestui management nefast.

Vă rog frumos, aşadar să luaţi act de această situaţie şi să mă ajutaţi să o rezolv, în beneficiul unei echipe întregi, al colegilor care se pot trezi oricând într-o situaţie similară , al partenerilor noştri externi , care ni s-au asociat crezând în noi, şi, până la urmă, în beneficiul telespectatorilor TVR, care aşteaptă reîntâlnirea cu una din emisiunile lor preferate şi care nu au nicio vină pentru haosul din Televiziunea publică, susţinută din banii lor", se mai arată în sesizare.

Opinia Cititorului ( 5 )

  1. Solutia demisia acestei "Dancila"a tvr Doina Gradea și a echipei sale în frunte cu Cristache și altii ca el!

    1. Mai bine pleaca Almasan sau ea....

    almasan , o fripturista , care facea o emisiune unde invita ambasadori din tari exotice si la final se invita singura . o fripturista feminista .

    Almasan? O penibila, emisiuni neinteresante, prezentatoare expirata...

    1. simte ca i se apropie sfarsitul.Trebuie sa iasa cu ceva in evidenta

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb