RECONFIRMÂND RATINGUL SUVERAN AL ROMÂNIEI Moody's a modificat perspectiva de ţară de la stabilă la negativă

C.B.
Miscellanea / 25 aprilie 2020

Moody's a modificat perspectiva de ţară de la stabilă la negativă

Agenţia de rating Moody's a reconfirmat rating-ul aferent datoriei guvernamentale a României la Baa3/A-3 pentru datoria pe termen lung şi scurt în valută şi în monedă locală şi a modificat perspectiva de ţară de la stabilă la negativă, conform unui comunicat remis Redacţiei noastre.

Potrivit sursei citate, Decizia agenţiei de reconfirmare a ratingului de ţară are la baza potenţialul de creştere economică solidă al României, chiar şi în contextul pandemiei cu virusul SARS-CoV-2, precum şi capacitatea instituţională moderată a statului român. Agenţia apreciază că România are o economie mai mare şi cu o creştere mai rapidă decât alte state din aceeaşi categorie de rating (Baa3).

"Anunţul Moody's confirma că priorităţile actuale ale Ministerului Finanţelor Publice, respectiv adoptarea şi implementarea măsurilor fiscal-bugetare pentru combaterea crizei COVID-19 şi relansarea economică a României sunt corecte şi responsabile. Numai după adresarea acestei crize fără precedent vom putea vorbi despre consolidare fiscală", precizează Florin Cîţu, ministrul Finanţelor Publice.

Agenţia de rating precizează că modificarea perspectivei a avut în vedere deteriorarea structurală a finanţelor publice, agravată de creşterea datoriilor pe termen lung ca urmare a reformei pensiilor adoptate în 2019, precum şi deteriorarea poziţiei externe a României.

Factorii care pot conduce la o revenire a perspectivei de ţară sunt îmbunătăţirea colectării taxelor şi impozitelor, reducerea cheltuielilor curente, însoţite de alte măsuri care ar influenţa pozitiv sustenabilitatea fiscală (creşterea cheltuielilor de investiţii şi

Opinia Cititorului ( 8 )

  1. "potenţial de creştere economică solidă al României" pe foamea asta? Doamne fereste si apara... !!!

    Germania se asteapta la o scadere de 7-8% in acest an, in Romania lumea abia asteapta sa se termine situatia de urgenta sa poata iesi in strada de foame si astia fluiera pe marginea gropii mortului...  

    Aia sustin Romania caci bancile implicate la infuzii de capital in tara au de recuperat cota parte profituri la fuxurile emise in trecut.

    Adica au de recuperat castiguri capitale din tara noastra la active supraevaluate; dupa ce recutereaza o parte din castig pot sa accepte scaderi de raiting mai mare.

    Caci scaderea romaniei la raiting inseamna tot castiguri mai mari pentru creditori nu pentru poporul roman; deci asteapta sa isi ia si ultima felie pe urma ne denigreaza, pe urma ne crediteaza ia mai scump, pe urma ne lauda iar ridicandu-ne in raiting, pe urma isi colecteaza iar partea de profit si tot asa jocul financiar. 

    Criza are precedente cu gramada!!!

    Poate "dresarea" ca adresarea presupune o adresa postala ,un email, ceva...iar bietul virus e cam ubicuu acum, deci pana se adreseaza dl. Cartu "acestei crize" s-ar putea ca specia umana sa nu mai existe, iar pana o "dreseaza" , ce mai circ ... 

    Nu de vinovati e nevoie, ci de solutii concrete si eficiente , nu fraze din abc-ul manualului de economie de clasa a 12-a + stralucitele masuri da taiere a veniturilor ca suprema solutie bugetara... 

    In rest: sarut mana UE, sarut mana IMF, sarut mana banci "sarace" si traiasca egalitarismul "moral" si ura de clasa impanate cu miasme austere de comunism.

    sunt puse bazele unui soc economic de proportii care va conduce la miscari masive de strada care vor matura intreaga clasa politica neocomunista si neobolsevica din ultimii 30 de ani (si aici ma refer la toti - de la usr - proiect RATAT al sri - si pana la pnl, psd, alde si ponta si toti ceilalti varcolaci neocomunisti ) ...

    si cand zic " vor matura" inseamna o revolutie reala cu mult sange si confruntari reale , nu prostii coordonate si puse la cale (ca " mob-uri spontane" ) pe facebook sau pe alte retele sociale de o mana de oameni care se tin de " inginerii sociale" ... ma refer la ceva real si necoordonat de nimeni.  

    Cainii neobolsevici si neocomunisti care tot stau la usa macelariei " Romania" nu au stiut unde sa se opreasa si unde sa se retraga si sa faca schimbul REAL de generatii cu cei mai tineri (si NU, nu ma refer la copiii si nepotii lor - ma refer la cei mai capabili din intreaga societate). Cei tineri si capabili trebuiau sa fie fruntea tarii!  

     

    Urmeaza sfarsitul neocomunistilor si al neobolsevicilor si al urmasilor lor nascuti din pacate vii!  

     

    Hai cu criza si caderea !  

    E caderea coruptiei neobolsevice pentru o Romanie mai puternica , mai adevarata si mai sincera cu sine, cu trecutul sau si mai ales cu viitorul sau !  

    Cuvantul meu are putere si viitorul o sa v-o arate!  

    1. Bea un pahar cu apa și citește ce a delirat Catzu la Digi24, cika statul se apuca de cumpărat acțiuni la firme private in schimbul acordării de garanții de stat pentru credite acestor firme. Adică firmele alea nu mai au clienți, sunt moarte, dar apare Catzu și pe netezește drumul spre banca ca sa ia un credit. Cică pregătește și banca statului Eximbank pentru o astfel de creditare "de stat".

      Așa ceva, nu e prevăzut în manualele de economie liberală. 

      draga Vali, schimbarea a fost intotdeauna , oriunde, un imperativ al generatiilor care vin...

      problema este atunci cand NU mai ai unde sa vii ORICE ai schimba, stii de ce? 

      pentru ca trebuie sa pui ceva in loc (nu lozinci , vorbe sau idei frumoase) CEVA! 

      Ei ceva-ul asta e o negociere intre real si perfectiune , dorinta si "putinta" si ATUNCI ca ORIUNDE in lume, ORICAND in istoria speciei umane facem greseli! 

      ACELEASI GRESELI! Si atunci vine cineva si spune : e nevoie de schimbare!

      ETC< ETC 

      draga Vali, schimbarea a fost intotdeauna , oriunde, un imperativ al generatiilor care vin...

      problema este atunci cand NU mai ai unde sa vii ORICE ai schimba, stii de ce? 

      pentru ca trebuie sa pui ceva in loc (nu lozinci , vorbe sau idei frumoase) CEVA! 

      Ei ceva-ul asta e o negociere intre real si perfectiune , dorinta si "putinta" si ATUNCI ca ORIUNDE in lume, ORICAND in istoria speciei umane facem greseli! 

      ACELEASI GRESELI! Si atunci vine cineva si spune : e nevoie de schimbare!

      ETC< ETC 

      deci tu esti ala cu SALVATORUL care vine intr-un an si jumatate?

      Pai asa ca sa nu repet ce ti-am spus in alta postare, iti sugerez cu respect adanc si duiosie maxima: 

      1. mergi in baie si uitat-te in oglinda .NU TE SPERIA esti doar tu (i-a preventiv doza de medicamente zilnice) 

      2.deschide gura si spune a, b , c .. (apropo exista un manual voluminos si explicit pe masura inteligentei tale neodihnite , intitulat ABECEDAR manual de clasa I-a) 

      3.dupa ce parcurgi aceasta enciclopedie minunata te odihnesti o saptamana, doua (si noi la fel !) 

      4.apoi faci o vizita la institutul pentru inalte studii (scrie in fata pe el Gradinita nr.....) si dezbatii cu colegii avansati viziunea ta despre viitoarea anatomie a tarii -fruntea parca. 

      5.mai stai in terapie 1 saptamana -doua (ne dai si noua prilejul sa respiram) 

      6.acum dupa ce ai ajuns la potential maxim ne impartasesti teoria ta unificata a multiversului in 11 dimensiuni si primesti recunostinata noastra vesnica impreuna cu cazare gratuita la casa de odihna ... 

      ai ghicit PROFETULE , acolo de unde vine slavarea ta (si a noastra ca sa nu mai auzim de tine ) 

      S-A-P-O-C-A 

      Multumim inteleptule 

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

10 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9742
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5050
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3163
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9016
Gram de aur (XAU)Gram de aur362.8761

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb