Conducerea PNL a discutat, ieri, viitorul program economic de relansare, pe care Guvernul îl va finaliza şi îl va implementa, a anunţat premierul Ludovic Orban, la finalul şedinţei Biroului Executiv Naţional.. Programul va conţine o parte consistentă de granturi, adică fonduri nerambursabile, pe care guvernul le va acorda graţie finanţărilor de la Comisia Europeană, iar la acestea se vor adăuga şi împrumuturi şi garanţii de stat, conform declaraţiilor făcute de Marcel Boloş, ministrul Fondurilor Europene, pentru site-ul de ştiri g4media.ro.
În ceea ce priveşte granturile, acestea vor fi în valoare de 3,1 miliarde de euro. Sursele de finanţare vor fi programul ReactEU al Comisiei Europene (un program total de 55 miliarde euro sub formă de Asistenţa de redresare pentru coeziune şi teritoriile Europei dedicat special ieşirii din criză) şi relocările între proiecte la nivelul programelor europene aflate deja în implementare în România, a afirmat ministrul Marcel Boloş.
Granturile care vor fi alocate pentru redresarea economică sunt:
- Granturi pentru firmele din domeniul horeca (turism, alimentaţie publică) - o sumă fixă în funcţie de cifra de afaceri
- Granturi pentru IMM-urile în care patronul este şi singurul angajat (2000 euro) şi care nu au beneficiat de nici un alt ajutor
- Granturi pentru investiţii până la 200.000 euro pentru diverse domenii de activitate puternic afectate de criză (turism, horeca, transport auto, industria de evenimente)
- Granturi pentru investiţii cu impact semnificativ (între 2 şi 6 milioane euro)
- Granturi pentru crearea de noi locuri de muncă în care să fie încadraţi studenţi
- Granturi pentru antreprenoriat rural (producţie, procesare, distribuţie, ambalare în zona agricolă)
- Granturi pentru pentru digitalizarea IMM-urilor, destinat celor care vor să îşi automatizeze şi digitalizeze fluxurile - mai ales la activităţi de producţie
- Granturi pentru integrarea tinerilor cu vârste între 16-29 de ani.
Conform ministrului Marcel Boloş, pentru accesarea celor 3,1 miliarde euro este necesar ca încheierea contractelor de finanţare să fie realizată până la 31 decembrie 2020, sumele alocate putând fi cheltuite până la finalul anului 2023.
1. Banii se dau prin comisioane plătite pentru
(mesaj trimis de Tom în data de 24.06.2020, 08:33)
Aveți un gid unde sa putem sa completam formularul de inscriere pas cu pas?
"ne obligați sa plătim comisioane la firme de consultanta'?
Vreau sa vad un loc pe site unde putem apli a pentru fonduri, vreau sa aplic Dire t fără sa dau 8000 sau 12000 lei la consultant.