Referendum cu violenţe în Ucraina

V.R.
Ziarul BURSA #Internaţional / 12 mai 2014

Referendum cu violenţe în Ucraina

Referendumul pentru independenţa din sud-estul Ucrainei - organizat ieri, în regiunile Doneţk şi Lugansk, s-a desfăşurat pe fondul unor lupte violente între insurgenţi şi forţele de securitate locale. Referendumul a fost criticat de SUA, UE şi Ucraina.

Forţele de auto-apărare locală au întărit securitatea în regiune, cu ocazia referendumului, temându-se că auorităţile de la Kiev vor boicota scrutinul, conform Russia Today.

Trupele guvernamentale bombardau baricadele apărate de separatiştii pro-ruşi, la periferia oraşului Doneţk, aflat în stare de război în ultima perioadă.

La ora 12:30 (ora Moscovei) prezenţa la vot la referendumul privind statutul regiunii Doneţk a depăşit 30%, conform preşedintelui Comisiei Electorale Centrale a Republicii Populare Doneţk, Roman Liaghin.

În Lugansk, 22% dintre votanţi s-au prezentat la urne la două ore după deschiderea secţiilor de votare. Conform presei internaţionale, mai multe persoane au încercat să fure buletinele de vot dintr-o secţie din Lugansk. Reprezentantul rebelilor din regiune, Vasili Nikitin, a afirmat că a fost vorba despre o încercare de provocare, însă persoanele în cauză au fost oprite la timp.

Totodată, în Slaviansk au fost reluate violenţele, după ce, chiar înainte de începerea referendumului a fost atacat un punct de control al separatiştilor. În oraş s-au auzit numeroase explozii şi focuri de armă.

Referendumul a fost organizat de separatiştii proruşi în pofida împotrivirii guvernului de la Kiev, a comunităţii internaţionale şi chiar a preşedintelui rus Vladimir Putin.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. Daca la referendumul din septembrie 2014 scotienii decid sa fie independenti, credeti ca Anglia ii va eticheta drept teroristi si va trimite trupe impotriva lor si-i va macelari cum fac acum ucrainenii cu separatistii fin Donetk,etc? Daca pentru englezi asa ceva este inacceptabil, atunci de ce acelasi lucru e acceptabil in Ucraina? De ce ei nu au dreptul sa decida singuri? Daca e asa atunci si declaratia de independenta a SUA fata de Imperiul Britanic este nelegitima si SUA nu ar trebui recunoscute de nimeni... iar ei tot cu arma in mina si-au aparat independenta si nu i-a denumit nimeni teroristi...iar caum ceea ce au facut chiar ei acu cateva sute de ani nu mai recunosc dreptul altora sa faca la fel...asta cum se cheama?

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

27 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9760
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4612
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2832
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9711
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.0804

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb