Reforma administraţiei publice locale şi reforma infrastructurii sînt priorităţile PD pe 2006

Nicolae Mardari
Ziarul BURSA #Politică / 13 decembrie 2005

Două sînt reformele pe care PD le consideră prioritare pentru anul viitor: reforma administraţiei publice locale şi cea a infrastructurii - a declarat ieri în cadrul unei conferinţe de presă preşedintele PD, Emil Boc, după şedinţa Biroului Permanent Naţional al formaţiunii.

Pentru reforma administraţiei publice locale coaliţia de guvernămînt a pregătit un pachet legislativ care conţine: o lege cadru a descentralizării, proiectul de lege privind modificarea Legii administraţiei publice locale; un proiect de lege privind finanţele publice locale; un alt proiect care priveşte instituţia prefectului şi un proiect de modificare a Legii statutului funcţionarilor publici. În linii mari, coaliţia intenţionează să reducă dependenţa de centru a instituţiilor administraţiei publice locale, precum şi depolitizarea instituţiei prefectului.

Ministrul Administraţiei şi Internelor, Vasile Blaga, a afirmat că legea prefectului va fi adoptată în următoarea şedinţă a executivului. Actele normative ce vor reglementa administraţia publică locală vor fi dezbătute în Parlament în februarie 2006. Ministrul Blaga a adăugat că acest proiect de legi se bucură de o largă susţinere şi că nu s-ar fi aprobat prin ordonanţă de urgenţă nici legea prefectului, dacă nu ar fi existat termenul de 1 ianuarie 2006 pentru depolitizarea acestei funcţii.

În ceea ce priveşte reforma infrastructurii, Ministerul Transporturilor a elaborat o strategie de dezvoltare a infrastructurii rutiere şi feroviare, pentru aplicarea căreia va contracta, în 2006, credite în valoare de aproximativ 1,8 milioane de euro - a declarat ministrul de resort, Gheorghe Dobre. El a mai spus că aproximativ 140 de kilometri de autostradă se vor afla în diverse stadii de execuţie anul viitor, printre care şi autostrada Transilvania, contractul cu firma "Bechtel" fiind în ultimul stadiu al negocierii.

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb