Reforma lui Nicolăescu, repinsă de propriul partid

Cătălin Oprea
Ziarul BURSA #Politică / 21 octombrie 2005

Proiectul Legii farmaciei, inclus în pachetul legislativ privind reforma în sănătate - supus dezbaterii publice de către ministrul sănătăţii, Eugen Nicolăescu, este restrictiv şi contravine normelor europene, a declarat, ieri, deputatul liberal Cristian Buşoi. Domnia sa apreciază că nu trebuie desfiinţate lanţurile farmaceutice, cum prevede proiectul amintit, mai ales că după 1 ianuarie 2008 activitatea din domeniu ar trebui liberalizată, aşa cum este tendinţa europeană. Deputatul liberal este de părere că Legea farmaciei ar trebui dezbătută separat în Parlament.

Proiectul de lege prezentat de ministrul sănătăţii, Eugen Nicolăescu, la data de 18 octombrie, prevede eliminarea monopolului în domeniul medicamentului, limitarea numărului farmaciilor dintr-un lanţ la maximum patru într-o localitate cu pînă la 400.000 locuitori, utilizîndu-se acest multiplu pentru localităţi cu populaţie mai mică sau mai mare. Noua reglementare prevede existenţa unei farmacii pentru 3.000 de cetăţeni, acesta fiind criteriul demografic de autorizare a farmaciei.

Pe de altă parte, deputatul liberal Sorin Paveliu afirmă că în elaborarea pachetului de legi privind sănătatea nu au fost consultaţi parlamentarii din coaliţie, în pofida faptului că mulţi dintre aceştia sînt co-autori la proiecte legislative pe aceeaşi temă. În opinia sa, Guvernul nu trebuie pus în pericol prin asumarea răspunderii pe un pachet de legi care nu conţine elemente de reformă.

Amintim că ministrul sănătăţii a anunţat că Executivul îşi va asuma răspunderea pe pachetul de legi privind reforma în sănătate.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb