"Regal Petroleum": 20 de milioane de dolari pentru activităţile din ţara noastră

Răzvan Radu
Ziarul BURSA #Companii #Energie / 1 martie 2004

Compania va emite noi acţiuni în valoare de 70 milioane de dolari, pentru finanţarea strategiei de dezvoltare în Grecia şi România

Compania britanică "Regal Petroleum" Plc, specializată în producţia de petrol şi gaze, a anunţat că va lansa în această lună o emisiune de acţiuni, în valoare de 37,5 milioane de lire sterline (circa 70 de milioane de dolari). Fondurile atrase vor fi utilizate pentru dezvoltarea operaţiunilor în Grecia şi în România, potrivit unui comunicat al companiei.

"Regal Petroleum" a obţinut, la sfîrşitul anului trecut, prin licitaţie internaţională organizată de Agenţia Naţională pentru Resurse Minerale (ANRM), licenţa exclusivă pentru explorarea, dezvoltarea şi exploatarea unui perimetru de 6.285 de kilometri pătraţi, din zona Bîrlad. Perimetrul Bîrlad este situat pe platoul Moldovei, care conţine mai multe zăcăminte de gaz natural şi condensat. Zona de explorare se află în vecinătatea estică a perimetrului Suceava, de 4.103 kilometri pătraţi, a cărui licenţă de explorare este deţinută de compania britanică, din februarie 2003.

"Regal Petroleum" intenţionează să realizeze noi studii seismice ale perimetrului Bîrlad, programate în al doilea trimestru al acestui an. După ce structurile celor două perimetre vor fi complet identificate, compania va începe, în ultimul trimestru din 2004, forarea puţurilor de explorare, pentru identificarea volumului şi caracteristicilor hidrocarburilor. Pentru analizele seismice şi săparea puţurilor în zona Bîrlad, "Regal Petroleum" va aloca din fondurile atrase 10,5 milioa-ne de lire s-terline (20 de milioane de dolari).

Plasamentul acţiunilor este condiţionat de obţinerea apro-bării acţionarilor pentru neaplicarea drepturilor de preemp-ţiune statutare şi pentru împuternicirea consiliului de administraţie să aloce noile acţiuni ordinare, se arată în comunicatul companiei brtitanice. Acţiunile nou emise vor reprezenta 11,6% din capitalul "Regal Petroleum".

"Regal Petroleum" a fost înfiinţată în anul 1996 şi derulează activi-tăţi în producţia de petrol şi gaze, în principal în Europa Centrală şi de Est. Preşedintele companiei este omul de afaceri de origine română Frank Timiş, care a fost, pînă anul trecut, şi preşedintele companiei "Gabriel Resources" Canada. Firma canadiană este acţionar majoritar al societăţii "Roşia Montană Gold Corporation", implicată în proiectul de exploatare pe bază de cianuri a zăcămintelor de aur din Munţii Apuseni. "Regal Petroleum" a depus, împreună cu "Halliburton" şi "Tender" SA, o ofertă pentru privatizarea "Petrom", respinsă, însă, în octombrie anul trecut, de Ministerul Economiei şi Comerţului.

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb