"Regal Petroleum" vrea fuziune sau alianţă pentru explorare

Alina Vasiescu
Ziarul BURSA #Internaţional / 3 decembrie 2008

"Regal Petroleum" lansează, luna aceasta, campania de forare.

"Regal Petroleum" lansează, luna aceasta, campania de forare.

"Regal Petroleum" Plc, producător britanic de ţiţei şi gaze, care operează în Ucraina, România şi Egipt, intenţionează să fuzioneze sau să pună bazele unei societăţi mixte cu un posibil partener, în vederea realizării proiectelor de explorare.

Directorul executiv al "Regal Petroleum", David Greer, declară: "Compania va lansa o nouă campanie de explorare în Ucraina, după ce a contractat două platforme de forare de la SpA din Italia".

Societatea intenţionează, totodată, să continue să evalueze câmpurile din România, după ce a descoperit gaze naturale la concesiunea din Bârlad. Aici, însă, permeabilitatea scăzută a zăcământului afectează producţia.

David Greer declară: "Există oportunităţi de fuziune şi, în mod evident, asta este şi una din opţiunile noastre. Avem înţelegeri cu aproximativ 13 companii interesate de activele noastre, însă nu am primit oferte propriu-zise".

"Regal" necesită investiţii de cel puţin 1,4 miliarde de dolari până în 2024, pentru majorarea producţiei de gaze şi dobândirea de noi rezerve, în principal în Ucraina. Compania estimează că-şi va mări de mai bine de două ori producţia la finele anului curent, până la aproximativ 2.500 de barili echivalent ţiţei pe zi. Totodată, societatea ar putea extrage 90.000 de barili pe zi în 2015, dacă va avea noi rezerve.

"Regal Petroleum" a obţinut un împrumut de 201 milioane de dolari şi are lichidităţi de 120 de milioane de dolari pentru finanţarea campaniei sale de forare, potrivit spuselor directorului executiv. Acesta menţionează că "Regal" nu poate cumpăra noi active întrucât criza financiară a făcut dificilă creditarea. Greer subliniază: "Nu există capital dis-ponibil. Trebuie să-ţi găseşti un partener dacă vrei să supravieţuieşti".

Campania de forare va începe la data de 20 decembrie.

În prezent, "Regal Petroleum" extrage gaze numai în Ucraina, unde deţine rezerve de 169 milioane barili de echivalent. Compania britanică urmăreşte să-şi majoreze rezervele în trimestrul al doilea al anului viitor, conform afirmaţiilor lui David Greer.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb