REGATUL UNIT/BELGIA:  Trei indivizi suspectaţi că au planificat traversarea de către migranţi albanezi a Canalului Mânecii au fost arestaţi

G.D.
Internaţional / 31 octombrie 2022

Trei indivizi suspectaţi că au planificat traversarea de către migranţi albanezi a Canalului Mânecii au fost arestaţi

Autorităţile britanice şi belgiene au arestat trei indivizi suspectaţi că au planificat traversarea de către migranţi albanezi a Canalului Mânecii cu o barcă semirigidă, a anunţat astăzi agenţia britanică de luptă împotriva criminalităţii (NCA), conform Agerpres.

Potrivit autorităţilor britanice, până la 80% dintre migranţii care se lansează în periculoasa traversare a canalului la bordul unor ambarcaţiuni de dimensiuni mici sunt cetăţeni albanezi. De la începutul acestui an au fost înregistrate aproape 40.000 de traversări, nivel record ce aruncă semne de întrebare asupra promisiunii Brexitului de a permite Regatului Unit să controleze imigraţia, notează France Presse.

În cadrul unei operaţiuni desfăşurate în comun ieri, poliţia federală belgiană a arestat doi bărbaţi de 34 şi 44 de ani, stabiliţi în sudul Angliei, precum şi 12 migranţi, cel mai probabil albanezi. Un al treilea bărbat în vârstă de 46 de ani a fost arestat la circa 80 km nord-vest de Londra, bănuit de susţinerea imigraţie ilegale.

Anchetatorii consideră că acest grup face parte dintr-o organizaţie mai amplă de călăuze cu destinaţia Regatul Unit, dintre Europa continentală.

NCA a menţionat că sunt în curs peste 60 de anchete privind reţele sau indivizi implicaţi în imigraţie sau trafic de persoane.

Acum aproape două săptămâni NCA a arestat o albaneză de 31 de ani, presupusă traficantă, iar acum o lună poliţia spaniolă a anunţat dezmembrarea unei importante reţele de călăuze de migranţi albaneze, în colaborare tot cu NCA, efectuând şapte arestări.

Această din urmă reţea, activă din 2014, cerea migranţilor între 3.000 şi 15.000 de euro de persoană pentru a le aduce clandestin la bordul unor feriboturi sau nave-cargo circulând pe ruta între nordul Spaniei şi Marea Britanie, în condiţii "periculoase pentru viaţa sau integritatea lor fizică", a explicat poliţia spaniolă.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb