Regimului al-Asad continuă raiduri în Ghouta de Est, în pofida rezoluţiei ONU cu privire la un armistiţiu

(F.C.)
Internaţional / 25 februarie 2018

Raiduri aeriene ale regimului sirian continuau astăzi în Ghouta de Est, la o zi după adoptarea prin vot unanim a unei rezoluţii de către Consiliul de Securitate al ONU care cere un armistiţiu "fără întârziere" în acest fief rebel, a anunţat un ONG, relatează AFP.

"Raidurile s-au reluat astăzi dimineaţa, prin două atacuri asupra sectorului Chifouniya, la periferia Duma", principalul oraş din Ghouta de Est, a precizat Observatorul Sirian pentru Drepturile Omului (SOHR).

În şapte zile de atacuri aeriene şi de tiruri de artilerie în Ghouta de Est au fost omorâţi 519 civili - inclusiv peste 100 de copii - potrivit SOHR.

Această zonă, ultimul bastion rebel de la porţile Damascului, este ţinta, de la 19 februarie, a unei operaţiuni militare de anvergură a regimului lui Bashar al-Assad.

Consiliul de Securitate al ONU a adoptat sâmbătă o rezoluţie care reclamă "fără întârziere" un armistiţiu umanitar de o lună în Siria, care să permită livrarea de ajutoare umanitare şi evacuarea răniţilor grav.

Directorul SOHR Rami Abdel Rahman a raportat totodată tiruri de obuze şi de artilerie asupra altor cel puţin trei localităţi în Ghouta de Est, între care şi oraşul Duma.

Abdel Rahman a mai declarat că "înfruntări între forţele regimului şi grupul rebel "Jaish al-Islam" au avut loc "în sudul Ghoutei" de Est. Confruntări de acest fel au loc zilnic pe front, a explicat el.

Campania de bombardamente a regimului asupra Ghoutei de Est - de o intensitate rară chiar şi în această ţară devastată de război din 2011, soldat cu 340.000 de morţi - a fost lansată îanintea unei ofensive terestre menite să recucerească această regiune care nu se află sub controlul său încă de la începutul conflictului.

Mohamed Allouche, un reprezentant al Jaish al-Islam, una dintre cele două principale grupări rebele în Ghouta de Est, a anunţat pe Twitter raiduri la Chifouniya şi "tentative de asalturi" ale regimului, cărora rebelii au reuşit să le opună rezistenţă.

O serie de armistiţii temporare au fost implemenate în Siria. Intrarea lor în vigoare şi respectarea lor de către beligeranţi poate să necesite uneori timp, iar ele sfârşesc adesea prin a fi încălcate.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

26 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9759
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4629
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2641
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9642
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.8727

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb