Regina Elisabeta a II-a, demnitate şi decenţă

BEN MADADI
Editorial / 8 - 10 septembrie 2022

Regina Elisabeta a II-a, demnitate şi decenţă
BEN MADADI

Regina Elisabeta a II-a a Marii Britanii n-a acordat niciodată niciun interviu, nu şi-a exprimat părerea despre nimic. În serviciul popoarelor al căror şef de stat era, Regina Elisabeta n-a vorbit ca nu cumva să nu fie de acord cu vreun politician ales democratic. A tăcut peste şapte decenii în care toată lumea ar fi dorit să audă ce are de spus. Să nu faci nimic e cel mai greu lucru. Cu toţii am văzut cum oamenii nu se abţin nici de la cele mai mici abuzuri când le dai o minimă putere. Să ai o asemenea poziţie la vârful unuia din cele mai bogate şi puternice state ale lumii şi să nu faci absolut nimic prin care să te faci remarcat ca om, timp de 71 de ani, în respect faţă de popor şi de aleşii lor, înseamnă cu adevărat demnitate şi decenţă.

Când cei mai puternici oameni ai lumii, de la preşedinţi americani până la cei mai temuţi dictatori, se înscriu la o lungă listă de doritori să fie văzuţi şi fotografiaţi cu tine, toată lumea ştie că eşti peste ei deşi nu deţii puterea lor instituţională. Deţii puterea morală, puterea exemplului. Care exemplu? Exemplul decenţei, exemplul demnităţii, dar mai ales exemplul patriotismului.

Regina Elisabeta întotdeauna a spus că ea îşi face doar datoria faţă de oameni. Nu se îndoieşte niciun om de bună credinţă de acest lucru. Până în ultimele zile, cu ultimele puteri, a continuat să-şi servească ţara. A murit în mai puţin de două zile de la primirea doamnei Liz Truss la castelul Balmoral, în Scoţia, pentru a o desemna primul ministru al ţării.

Decenţa şi onoarea reginei Elisabeta au oferit un exemplu pentru toţi liderii lumii, dar din păcate astfel de conducători nu se repetă prea des. Milioane de oameni vor plânge după regina Elisabeta. Şi merită să regretăm pierderea unuia din cele mai mari exemple de decenţă pe care omenirea ne-a oferit. Să sperăm să mai apară în curând astfel de exemple într-o lume care pare să se îndrepte din ce în ce mai mult spre megalomanie şi brutalitate în rândul conducătorilor.

Opinia Cititorului ( 16 )

  1. pietele financiare dau semnale puternice de declansare a " sarutul mortii" deja pus in miscare.

    urmeaza depresia financiara... GLOBALA!!! - sa vedem ce tip de depresie financiara de tip inflationista in active financiare in piata reala si deflationista in piata financiara sau de tip deflationista in piata reala si inflationista in piata financiara. 

    la orizont se vad scumpiri in costul de trai pentru plata distractie trecuta. 

    oricum si datoria in marja se sulbera pe praful asta inflationist... sa vedem dupa ce se linisteste "furtuna" ce ramane in picioare si cu / la ce cost. 

    s c cret 

    1. Nici măcar astăzi nu te poți abține? Textul articolului vorbește despre ceva greu repetabil in istorie, iar tu macani aiurea. Practic nu ai înțeles nimic din ce a scris autorul și te înscrii în turmă celor care își dau cu părerea despre tot și toate.

      ramin in picioare politicienii, cei care au facut afaceri cu statul, bugetarii si pensionarii speciali.

      doamna de mai sus era o afurisita in viata reala... nu cred ca iti doreai sa stai pe langa ea..

      ca om de tara a fost stalp.... cam rece si fara suflet... dar asa sunt uk-istii de fel... 

      sa ii fie tarana usoara si schimbarea la tron unsa... 

      orium se preconizeaza criza valutara.... sa vedem cum o sa treaca anglia peste asta... cand se va sparge si balonul de credit pe la ei... oricum e umflat pana la dumnezeu... sa vezi atunci distractie .... 

      sa nu dea startul "francezii" ca astia sunt recunoscuti pentru revolutii si proteste rapide... sa nu transfere un nou val tumultos pe continentul european... atunci distractie... popcorn tata... 

      Doamna de mai us o doamna cu sot si amant... e buna treaba... tipic omenesc.. pentru cei ce calca stramb dar sunt vazuti drepti... de apreciat... ma moartea Dianei nu a avut doua vorbe de bune sau de rele de zis... oricum nici nu o inghitea caci ii fura imaginea... Diana era mai calda ca ea... si deranja pe acolo.. 

      s c cret 

      bine zis

      Prost zis, dar si mai prost gandit.

      Bine punctat!

      De am avea m multi romani ca tine, am avea m putini macanitori, m putini părerololOLOGI, m multa demnitate si decenta! 

    Absolut incredibil cati auriști si șoșociști nu fac nimic altceva decat la latre la Luna UE NATO si America.

    1. Elisabeta a II a adunat în timpul domniei de 70 de ani o avere personală estimată de Sunday Times la 370 de milioane de lire sterline, din care o parte este cunoscută şi gestionată de guvern, dar alta este privată, conform News.ro.

      Si ce are asta cu prefectura?

    Avem pe cineva din IT pe aici?

    A vazut cineva fenomenul interesant propagat in online? 

    imobiliare ro se prabuseste din bula de interes 

    anuntul ro se prabuseste 

    turisminfo se prabuseste 

    remax ro se prabuseste  

    olex ro / imobiliare se prabuseste 

    toate se preabusesc ca interes organic online in imobiliare  

    dar creste intresul pentru: "lectura si consum" 

    bursa ro a format o bula interesanta de interes (de cel putin x,25 fata de trend) in nici doar 12 luni... asta spune multe despre piata reala si piata "imaginara" din online.... 

    Se pare ce se sta la panda... toti asteapta sa vada ce urmeaza... dar se dau perin unele postari "zmei"... 

    Sa vedem de unde vine startul in somaj pe ascedent... ca stocuri cu duiumul adunate prin piete... cu duiumul ... si inca se aduna pe topirea banlor prezenti in piata... 

    stie cineva cand a mai fost bula de interes sarita din trend pentru bursa ro? in 2005 si in 2008.... in rest crestere organica cam paralel cu numarul de investitori... 

    a si inca ceva... asta arata ca este inca mult venit discretionar ascuns pe la "saltea /ciorap" ... daca avem timp berechet de "lectura si comentari "cretine" ".... 

    vad ca in piata reala stau stocurile baltite.. doar ins a "numarat la sto" 600.0000 de mii de "locuinte" goale... in realitate sunt de x2,5 minim... 

    sa vezi distractie cand incem "batranii sau copii lor sa faca exituri la detineri" peste dezvoltatori... sa vezi atunci razboi distractiv in piata... (oricum dezvoltatoril are de unde sa vanda in descrestere caci se vede din satelit ca acum are de x8,5 minim peste suma imprumutata profit -vorbim la suma nu la rata de recuperare care e de cele mai multe ori infinita). 

    a ajunt ala in dream sa ridice cu 1.4 -1,8 mil si sa ceara total 8 -9 mil.... da'o dracu de smecherie.... si cand mai auzi "vai dezvoltatorii si creditorii" NU FAC PROFIT!!! au marja "uite atat de mica" cat sa duca in gura o furnica.... (in cazul in care nu stiti furnica duce de 50 ori creutatea; cam asa se joaca si piata financiar cu piata reala cand vine vorba de levier /credit - din cauza asta o dam ciclic din distractie in agonie si din agonie in distractie). 

    s c cret 

    cel mai usor sa nu ti dai cu parerea la nimic. in sine sa ti vezi de interesele tale..

    Si Iliescu inca traieste ! No other comment !

    Iarta-ne dle Madadi! Aici trebuia să fie vorba de decență și sacralitate de ce are sau ar trebui să aibe mai sfânt omenirea dincolo de un anume timp istoric!

    Ce a ieșit, o rușine de comentarii! 

    1. Comentariile sunt ale cititorilor, care pe situl asta nu sunt chiar pleava societatii ca la Libertatea. Dar se vede treaba ca "inalta societate" de la noi cuprinde o majoritate de nesimtiti si imbecili.

    Bine ati scris...sintetic, concis!

    Felicitari pentru concizie si eleganta exprimarii in limba romana! 

    De am avea m multi romani cu asemenea calitati departe ar fi Romania! 

    PS. Cand citesti unele comentarii descoperi cat de mult este limitata asticitatea gandirii la unii datorita educatiei.....

    De ar avea demnitatea abtinerii....dar deh omul nu e prost destul, daca nu e si fudul! 

DIN ACEEAŞI SECŢIUNE

Editorial

Citeşte toate articolele din Editorial

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb