Regina Maria investeşte încă 2,5 milioane de lei în educaţie prin extinderea parteneriatului cu Teach for Romania

T.B.
Companii / 4 aprilie

Regina Maria investeşte încă 2,5 milioane de lei în educaţie prin extinderea parteneriatului cu Teach for Romania

Reţeaua de sănătate REGINA MARIA sprijină accesul echitabil la o educaţie de calitate pentru copiii din medii vulnerabile şi continuă susţinerea strategică a Teach for Romania, prin extinderea parteneriatului strategic cu încă trei ani şi cu investiţii de 2,5 milioane de lei, se arată într-un comunicat al clinicii Reginei Maria, remis redacţiei. Acest pas reprezintă o continuare a colaborării începute în 2018, care implică nu doar finanţarea proiectelor fundaţiei, ci şi acordarea de consultanţă strategică de management, precum şi servicii medicale gratuite oferite copiilor din comunităţile vulnerabile în care Teach for Romania îşi desfăşoară activitatea. Valoarea totală a investiţiilor Regina Maria în proiecte de educaţie derulate alături de Teach for România se apropie de 6 milioane de lei, potrivit sursei.

Parteneriatul răspunde nevoii acute de creştere a calităţii educaţiei publice, în special din şcolile din mediul rural şi peri-urban, în contextul în care România este ţara europeană cu cea mai mare inechitate în învăţământ. Venitul părinţilor este foarte strâns corelat cu rezultatele academice ale copiilor şi, mai mult, diagnosticul actualizat de ţară publicat de Banca Mondială în 2023 arată că performanţa generală a sistemului de învăţământ se situează la un nivel îngrijorător. În ţara noastră, 1 din 5 copii din mediul rural abandonează şcoala, jumătate din copiii de 15 ani suferă de analfabetism funcţional, iar jumătate din copiii care termină clasa a 4-a în mediul rural au probleme să scrie şi să citească, se mai arată în comunicat.

Potrivit sursei, "Sistemul de sănătate şi cel de educaţie reprezintă fundamentul oricărei societăţi. E necesar ca ambele să beneficieze de investiţii susţinute şi de o viziune strategică pe termen lung, care să susţină formarea unor generaţii informate şi responsabile. O societate educată este o societate sănătoasă. După ani de investiţii susţinute în sistemul medical românesc, ne dorim să vedem în România şi o educaţie sănătoasă, la care să aibă acces orice copil, indiferent de mediul din care provine. Tocmai de aceea, suntem de mulţi ani un susţinător al Teach for Romania, iar prin noul parteneriat multianual încheiat până în anul 2026, reiterăm angajamentul nostru faţă de creşterea calităţii actului educaţional din România", a declarat Fady Chreih, CEO REGINA MARIA.

Cu ajutorul REGINA MARIA, Teach for Romania va creşte semnificativ numărul de copii din medii vulnerabile şi cu risc de abandon şcolar cu care va lucra în mod direct, ajungând la 22,000 de copii la finalul anului 2024, 34,000 de copii la finalul lui 2025, respectiv 42,000 de copii la finalul lui 2026. Nu în ultimul rând, parteneriatul multianual încheiat cu REGINA MARIA va permite organizaţiei să investească în extinderea la nivel naţional a programului Teach for Romania şi să consolideze bazele celui de-al doilea birou regional Teach for Romania de la Timişoara, arată datele comunicatului.

Potrivit sursei menţionate, "Prin parteneriatul cu REGINA MARIA, urmărim să recrutăm, formăm şi plasăm cel puţin 10% din următoarele 3 generaţii anuale de profesori (minim 10 profesori anual), obiectivul nostru final fiind extinderea acoperirii geografice a programului Teach for Romania la nivel naţional. Mai mult decât atât, contribuţia REGINA MARIA ne va permite să creştem semnificativ numărul copiilor cu care lucrăm în mod direct şi să extindem reţeaua de şcoli Teach for Romania. Împreună, facem un pas important spre obiectivul pe care ni l-am propus pentru următorii 10 ani: să ajungem la 10% din profesorii României care predau în medii vulnerabile şi să avem impact în viaţa a 25% din copiii români aflaţi în risc socio-educaţional ridicat", a declarat Iuliana Pielmuş, CEO Teach for Romania.

În plus faţă de investiţia financiară, sprijinul reţelei de sănătate include şi servicii medicale gratuite oferite copiilor din comunităţile vulnerabile în care Teach for Romania îşi desfăşoară activitatea, adaugă sursa.

Astfel, investiţia în educaţie continuă să fie dublată de o implicare directă a medicilor, asistentelor şi membrilor din zona operaţională şi administrativă a reţelei, care sunt voluntari în cadrul proiectului "Caravana de Sănătate". Prin intermediul acestui program, peste 700 de copii din comunităţile defavorizate în care activează Teach for Romania au beneficiat de servicii medicale gratuite, în valoare de aproximativ 1 milion de lei până în prezent, se mai arată în comunicat.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

14 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9761
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5124
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2344
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7993
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.8318

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb