Reinhard Siekaczek - primul manager "Siemens" condamnat pentru corupţie

Alina Vasiescu
Ziarul BURSA #Internaţional / 29 iulie 2008

Un fost director din cadrul "Siemens" AG, cel mai mare furnizor european de soluţii de inginerie, a fost găsit vinovat de utilizare necorespunzătoare a fondurilor, într-un proces de corupţie care priveşte compania germană. Tribunalul Regional din München l-a condamnat, ieri, pe Reinhard Siekaczek la doi ani cu suspendare şi la plata unei amenzi de 108.000 de euro (170.000 de dolari), după un proces care a durat două luni. Pedeapsa cu închisoarea a fost suspendată pe motiv că Siekaczek a cooperat pe deplin cu justiţia germană, ajutându-i pe procurori să descopere întreaga schemă de utilizare a fondurilor.

Judecătorul cazului, Peter Noll, a declarat: "Toate acuzele au fost pe deplin dovedite. Ani la rând, Siekaczek, în vârstă de 57 de ani, a utilizat un sis­tem impenetrabil de contracte false, care nu permitea niciun control după efectuarea plăţilor de către ".

Prin schema sa, au fost sus­trase aproape 50 de milioane de euro din conturile societăţii, în perioada 2002 - 2004, potrivit instanţei.

Siekaczek, fostul manager de vânzări al diviziei telecom din cadrul "Siemens", a recunoscut crearea schemei de fonduri ilicite şi a declarat în faţa instanţei că a încercat să oprească sistemul de dare de mită, dar managerii de vârf ai companiei nu au reacţionat.

În ultimul ani, "Siemens" s-a confruntat cu acuzaţii privind o posibilă dare de mită în vederea obţinerii de contracte, suma vehiculată depăşind 1,3 miliarde de euro pentru perioada 2000 - 2006. În acest caz sunt investigaţi 300 de suspecţi.

Procesul împotriva lui Siekaczek este rezultatul unei lungi investigaţii a procurorilor germani, care a cauzat deja concedierea fostului director executiv al "Siemens", Klaus Kleinfeld, şi a ex-directorul financiar Heinrich von Pierer, care însă nu au fost puşi sub acuzare.

Investigaţiile privind sistemul de mită din cadrul diviziunii de telecomunicaţii a "Siemens" au fost extinse şi la unităţile de transport şi energie.

În urma acestui scandal, companiei germane i-ar putea fi interzisă participarea la licitaţii pentru anumite contracte din Statele Unite.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb